SUVEPIKENDUS Rekordsoe september ajas pojengi õitsema

Kristina Kostap
, kodu.postimees.ee tegevtoimetaja
Copy

Oktoobris õitsema puhkenud pojeng tähistab Saaremaa Puukoolis aiandushooaja lõppu.

Kuigi ettevalmistused järgmiseks hooajaks on alles ees, siis Saaremaa pojengiaias käib pojengide maha lõikamine, uute taimede istutamine ja istepinkide rajamine. Rekordsoe september ajas taas õunapuud õitsema ja kuiva suve tõttu hortensiad alles alustasid õitsemist, aed näeb välja lopsakas ja suviselt värske.

Paari nädala jooksul tuleb käsitsi maha lõigata üle 5500 pojengipõõsa. Just pojengide tagasilõikamisel avastas peaaednik ühe põõsa seest kollase sära, milleks osutus itoh pojeng Bartzella. «Kollane itoh pojeng Bartzella on ka varem oktoobris õitsema puhkenud, kuid sel aastal üllatab juba teist korda sama sort oma hilise õitsemisega,» lausub Saaremaa Puukooli turundusjuht Rain Arro.

«Suure huvi ja erakorraliselt ilusate sügisvärvide tõttu planeerime järgmisel aastal avada Saaremaa Peony Gardens aia külastamiseks nädalavahetustel ka septembris ja oktoobris,» jagab tulevikuplaane Arro.

Järgmisel aastal Saaremaa Pojengifestival tähistab oma esimest juubelit ja vaatamata ilmale istutatakse peagi maha üle 800 uue pojengipõõsa, 650 lauku, 400 nartsissi, 200 looduslikku gladiooli ja 650 tulbisibulat.

Viimased istutustööd on planeeritud novembri keskpaigani, mis on vähemalt 3 nädalat enne püsivate külmade saabumist.

«See on kõik selleks, et tähistada järgmisel aastal oma pisikest 5-aastast juubelit. Saaremaa Pojengifestival 2024 ei ole enam kaugel, jäänud on vähem kui 245 päeva! Oodata on rohkelt üllatusi ja palju uusi, Eestis esmakordselt esindatud pojengisorte,» räägib oma plaanidest Saaremaa Puukooli peaaednik Marko Toomere.

Saaremaa Puukooli aiandushooaeg algab igal aastal maikuus esimesest või teisest nädalavahetusest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles