ESIMENE PARTII OTSAS Ameerika teravkastmefirma lõi käed Eesti metal-ansambliga

Kristina Kostap
, kodu.postimees.ee tegevtoimetaja
Copy
Esimene partii on juba müüdud!
Esimene partii on juba müüdud! Foto: Erakogu

Ühendriikidest Salemist pärit teravkastmefirma Satanic Hot Sauce võttis ansambel Loitsuga ühendust sooviga teha neile omane toode, mis kannaks sedapuhku ka ansambli valitud nime.

Kohe küpses plaan toetada selle kastmega nii moraalselt kui ka rahaliselt (20 protsenti müügitulust) Ukrainat, seega tuli ka nimi üsna loomulikult ja kiirelt – «Vaenlase veri». Muistne komme juua võidetud vaenlase verd (ka süüa mõnesid siseorganeid), et tema jõud omastada, on tuntud paljude rahvaste seas. Seda on mainitud näiteks Skandinaavia mütoloogilises kogumikus «Vanem Edda», aga ka eestlaste jaoks olulises Läti Henriku Liivimaa kroonikas.

Uut teravust luues vaadati koos üle ka koostisosad, et selles oleks tugev seos Eestiga. Nõnda jõudsid retsepti kadakamarjad, suitsusibulahelbed, lodjamarjad ja ebaküdoonia.

«Vaenlase veri» õnnestus nii hästi, et 20. septembril müüki läinud kastme esimene partii müüdi läbi vähem kui nädalaga ja juba on tiksuma pandud uus partii. Esimene toetus on läinud ka Ukraina poole teele.

Omanimelised teravad kastmed on Satanic Hot Sauce kaudu saanud sellised metal'i-maailma suurnimed nagu Rotting Christ (Kreeka), Possessed (USA), Horna (Soome), Mystifier (Brasiilia), Nordjevel (Norra), Trollfest (Norra), Slagmaur (Norra) jne.

Kastmed on saadaval SIIN.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles