Päevatoimetaja:
Kristina Kostap
Saada vihje

Kui hoiustad kohvi nii, võid selle samahästi prügikasti visata

Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Shutterstock

Paljude hommikurituaalide juurde kuulub tassitäis kohvi. Kuid paari vale liigutusega võid oma hommikujoogist üsna vastiku lurri kokku keeta.

Soome kohviröstija Arvid Nordquist selgitab, et kohvi suurim vaenlane on hapnik. Kohe pärast kohvipakendi avamist hakkavad selle eeterlikud õlid oksüdeeruma ja maitse järk-järgult halvenema. Kohvi tuleks säilitada alati suletult pakendis või õhukindlas kaanega purgis.

«Kohvi on kõige parem hoida jahedas. Kohvi külmkapis hoidmisest võib olla veidi kasu, kuid ainult siis, kui see ei puutu kokku tugevate lõhnadega nagu sinihallitusjuust ja sibul. Halvim võimalik koht, kus kohvipurki hoida, on pliidi lähedal,» ütleb kohviekspert ja Arvid Nordquist Soome juht Cecilia Mérus.

Tagasi üles