Riik müüb enampakkumisel 3,1 miljoniga endist Tõnismäe asutusehoonet

Kodu.postimees.ee
Copy
Tõnismägi 16.
Tõnismägi 16. Foto: city24.ee

Riigi Kinnisvara AS (RKAS) müüb avalikul kirjalikul enampakkumisel Tallinnas Tõnismäel endist asutusehoonet alghinnaga 3,1 miljonit eurot.

Aadressil Tõnismägi tänav 16 kinnistul asuvad endine asutusehoone suletud neto pinnaga 1788,2 ruutmeetrit ja arhiivihoidla suletud netopinnaga 2122,1 ruutmeetrit, selgub enampakkumise andmetest.

Asutusehoonel on viis korrust, millest üks katusekorrus ja lisaks keldrikorrus, esialgselt on hoone ehitatud korterelamuks. Arhiivihoidlal on üks maapealne korrus ja üks keldrikorrus. Hoovis asuv arhiivihoidla ja asutusehoone on omavahel ühendatud, vahendab BNS.

RKAS reklaamib müüdavat kui arenduspotentsiaaliga kinnistut atraktiivses kesklinna piirkonnas. Ümbruses asuvad kortermajad, äri- ning teenindushooned. Lähedal asuvad Eesti Rahvusraamatukogu, Tõnismäe Riigigümnaasium, Tallinna Muusika- ja Balletikool, ministeeriumite ühishoone ja Tallinna Tehnikakõrgkool.

Hoone osas kehtib üürileping politsei- ja piirivalveametiga, mille saab lõpetada uue omaniku sissekandmisel kinnistusregistrisse. Ehitisregistris ei ole andmeid ametihoone ehitusaasta kohta. Teadaolevalt on hoone ehitatud 1940. aastal ja arhitektiks Aleksander Vladovsky. Arhiivihoidla on ehitatud 1978. aastal.

Pakkumuste esitamise tähtaeg on 2. novembri pärastlõuna.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles