FOTOD Ehitajad, kes rikkusid vannitoa põranda, ähvardavad töö tellijat: edasi suhtleb Allar Jõks (1)

Triin Palmipuu
, naine.postimees.ee ajakirjanik
Copy
Põranda plaatimine tuleks jätta spetsialistide hooleks.
Põranda plaatimine tuleks jätta spetsialistide hooleks. Foto: Shutterstock
  • Vesi jookseks vannitoast elutuppa
  • Maksekäsu kiirmenetlus ootab tasumist
  • Töö teostanud ehitajad ähvardavad kliente, kes palusid neil vead korrigeerida

Põrandate valamine ja plaatimine on üks nendest ehitustöödest, mida ka raha kokkuhoidu soovides oskamatud ise tegema ei kipu, sest see vajab spetsialisti kätt. Aga mis saab siis, kui kogenud ehitaja osutub alkoholilembeliseks soss-sepaks? 

Kadi palkas oma Harjumaal valmivasse majja vannitubade plaatimistöid tegema abikaasadest ehitajad Maurice'i ja Luule (perekonnanimed on toimetusele teada). Nad toimetasid usinalt tööd teha, kuid kui pererahvas ja üldehitaja tulid nende tööd üle vaatama, muutus olukord kliendi jaoks väga ebameeldivaks. 

Põrandale loodi asetades selgus, et vale pole mitte ainult kaldenurk vaid ka suund, mis tähendab, et vesi jookseks selles vannitoas põrandatrapi asemel hoopis elutuppa. Uksepakku paigaldala ei saa, ühes otsas on põrand 0,9 sentimeetrit madalamal. Seetõttu ei saa vannitoale panna ka ust, sest vale kalde tõttu ei käiks see kinni ega lahti. Lisaks ilmnes, et ei saa paigaldada dušiklaasi ja ka dušitrapp on liiga kõrgele paigaldatud. 

Tegijad vigu ei tunnista 

Ust ei saa paigaldada, kuna see ei käiks kaldus põranda tõttu kinni ega lahti.
Ust ei saa paigaldada, kuna see ei käiks kaldus põranda tõttu kinni ega lahti. Foto: Erakogu

Loomulikult võttis töö tellinud Kadi kohe ühendust ehitajatega, et nad tuleksid ja kiiremas korras enda tehtud vead korda teeksid. Selgus, et väikestest parandustöödest ei piisa, kogu tehtud töö tuleb üles võtta ja uuesti alustada. Küll aga ei osanud keegi arvata, kuidas ehitajad sellele palvele reageerivad. 

Järgnes pikk kirjavahetus sõnumite teel, mis oli tehtud nii rohkete kirjavigadega, läbisegi roppuste ja vulgaarsustega, et keeruline on nendest aru saada, mida täpsemalt öelda soovitakse. Küll aga sisaldavad need ähvardusi nagu «Panen su putka kinni», «Selle värdja võtan käsile», «Esitan teile ise arve» ja «Edaspidi suhtleb Al(l)ar Jõks». Telefonile vastas plaatijatest paari meespool vaid alkoholijoobes ja sisulistele kokkuleppe ettepanekutele ei vastanud. 

Foto: Kollaaž sõnumivahetuse kuvatõmmistest

Plaatijad ei soostunud enam majja tulema, et oma tööd selgitada ja tekkinud vigu korrigeerida. 

Töö tellinud majaehitajad ootasid neid mitu nädalat, kuid kompromissini ei jõutud. Palgati uus ettevõte tehtud soperdist parandama ja nende esitatud arve saadeti kahjunõudena tasumiseks Maurice'ile ja Luulele. Kuna nad keeldusid selle tasumisest, esitasid kliendid kohtule maksekäsu kiirmenetluse, mille põhjal tegi Pärnu Maakohtu maksekäsuosakond töö teostajatele makseettepaneku summas 1320 eurot, lisaks riigilõivu tasumise summas 65 eurot ja menetluskuludeks 20 eurot. 

Arvet nad veel tasunud ei ole, kuid nördinud noored, kes on maja ehitades mitmete ehitajatega kokku puutunud, panevad kõigile südamele, et kedagi palgates tuleb kindlasti teha põhjalik taustaotsing, et mitte hiljem ise rikutud tööga hädas olla. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles