Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

TARK TEADA Kas äädikas võib halvaks minna?

Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Shutterstock

Äädikas on asendamatu abimees nii köögis kui puhastustöödel. Kas ja kui kaua see igavesti kasulik vedelik üldse säilib?

Äädikas on üks nendest maitseainetest, mis hoolsa säilitamise korral, säilib kas või igavesti. Ainus, mis võib ajas muutuda, on äädika maitse ja värv.

Põhjus, miks äädikas halvaks ei lähe seisneb selle happelisuses. Happed toimivad looduslike säilitusainetena, mis ei lase äädikal kunagi halvaks minna, vahendab TVNET. Mõned äädikad ongi tegelikult riknenud vein või siider. Kui valge äädikas jääb peaaegu täielikult muutumatuks võivad teised äädikat värvi muuta või eritada sadet. 

Tagasi üles