Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

Enne mõtle, siis lõika! Eksperdi sõnul seavad paljud oma tervise vale lõikelaua kasutamise tõttu ohtu

Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Shutterstock

Kõigil on kodus lõikelaud – ühed on valmistatud plastist ja teised puidust. Kuid kas teadsite, et materjalist sõltub, mida lõikelauale üldse panna võib. 

Toidu ettevalmistamiseks on lõikelaud asendamatu abimees. Probleemid tekivad aga siis, kui lõikad ühest või teisest materjalist valmistatud lõikelaual asju, mida selle peal tegelikult lõigata ei tohiks. Pisikesed toiduosad või sellest eralduvad mahlad imbuvad lõikelaua pragudesse, mis võib panna seal haigustekitajad vohama. 

«Enne toidu lõikamist tulebki mõelda, millisest materjalist lõikelauda kasutada. Leiva jaoks kasutan puidust lõikelaudu. Samuti on mõnus sellisel lõikelaual leiba serveerida, sest see näeb kena välja,» ütleb Örebro ülikooli toiduhügieeniprofessor Marie-Louise Danielsson-Tham.

Tagasi üles