Tallinna restoranide nädal tuleb taas! Osaleb rekordarv pealinna asutusi

Kodu.postimees.ee
Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Shutterstock

Gurmeesõpradel on põhjust taas rõõmustada: 1.-7. novembrini toimub juba 20. korda Tallinna restoranide nädal, kus osaleb seekord rekordarv pealinna restorane. 

«Juba hetkel teame, et restoranide nädala vastu on huvi suur nii restoranide kui klientide poolelt,» ütleb Tallinna restoranide nädala projektijuht Mairit Saluveer, kelle sõnul on kodulehte külastamas päevas tuhandeid inimesi. «See näitab, et menüüdega tutvumisel tehakse korralikku eeltööd.»

Saluveer märgib ka, et juubeliüritusel on osalejaid rekordarv: huvilised saavad valida 81 restorani hulgast. «Kasvanud on ka rohemärgisega restoranide arv, neid on kokku 24,» julgustab Saluveer kõiki lähemalt tutvuma planeedisõbralike valikutega. Alates möödunud aastast suunab Tallinna restoranide nädal rohkem tähelepanu keskkonnasõbralikele valikutele ja restoranidel on võimalus pakkuda menüüs rohetähisega roogi. Restoranid, mis on juba initsiatiiviga liitunud, on eraldi esile tõstetud uues rubriigis «Rohelised valikud».

«On hea meel, et Tallinn rohepealinnana samuti panustab ja toetab keskkonnasõbralikke valikuid restoranimaastikul,» kiidab Mairit Saluveer. Korraldaja Paavo Pettai peegeldab sama arvamust. «Inimesed tahavad süüa kohalikku ja puhast toitu – need on äärmiselt inimlikud soovid – ning puhta elamuse saamiseks ollakse valmis ka panustama ja pingutama. Restoranid on tulnud väga hea meelega meie algatusega kaasa ja valikut on novembri alguses küllaga,» mainib Pettai. «Meil on olnud ka väga hea partnerlus rohepealinnaga ning on rõõm, et Tallinn tähtsustab toidukultuuri arengut ja kasvu.»

Rohetähisega kulinaarseid naudinguid pakuvad Tallinna restoranide nädalal sel sügisel ÂME, ANNO Koduresto ja Veininurk, Barbarea, Elevant, Fotografiska, Gourmet Coffee Kadriorg, Lee, Lore Bistroo, MOON, NOA, Orangerie, Paju Villa, Peet Ruut, Platz, Rado, Restaurant Stenhus, Restoran Võru, Rudolf, Sakura Resto, Salt, Scheeli Restoran, Snoob resto, ÜLO ja Vana Toomas restoran.

Nädala jooksul on võimalik erakordse hinnaga külastada parimaid restorane kõikjal pealinnas. Müük startis täna (10.10.2023)!

Lisainfo ja kohtade broneerimine SIIN.

Restorani nädala külastaja peaks teadma, et Tallinna restoranide nädala (Tallinn Restaurant Week, TRW) pakkumised on saadaval kahes hinnakategoorias. Lisaks on erikülalisena oma kategoorias ka Michelini tärniga hinnatud NOA Chef's Hall. Esimese kategooria kahekäiguline lõuna maksab 15 eurot, kolmekäiguline õhtusöök 25 eurot. Teises kategoorias on hinnad vastavalt 20 eurot ja 40 eurot. Ühes reserveeringus saab kohad broneerida minimaalselt kahele ja kõige rohkem kuuele inimesele korraga. Oluline on ka meeles pidada, et kohad tuleb reserveerida päev ette. Samal päeval ja restoranis kohapeal TRW pakkumist osta ei saa. Söögikorrad pakutakse välja komplektmenüüdena, mis pärinevad restoranide tavapärasest à la carte menüüst ning esindavad iga restorani olemust parimal moel.

Tallinna restoranide nädala initsiatiiv sai alguse pisut üle kümne aasta tagasi kahe restoranipidaja algatusest, kes otsustasid, et on viimane aeg tutvustada Tallinna restoranide kõrget taset laiemale avalikkusele. Esimene Tallinna restoranide nädal toimus korraldajate Paavo Pettai, Kalev Tanneri ja Martin Breueri eestvedamisel aastal 2011, kui Tallinn oli Euroopa Kultuuripealinn. Sel korral on tegemist 20. üritusega, nii et tähistatakse juubelit ja aastal, mil Tallinn on Euroopa Roheline pealinn, on rõhk rohemärgisega roogadel.

«Emotsioonid on suurepärased,» tõdeb projektijuht Saluveer. «On puhas rõõm, et nende kahekümne üritusega on liitunud rekordarv osalejaid. See näitab, et TRW on endiselt populaarne ja teeme õiget asja.»

TRW on esimene omalaadne ürituste sari Eestis ja selle pikaaegne traditsioon on kaasa aidanud ka teistes linnades restoranikultuuri elavdamisele. «Kõik koos toetame ja panustame Eesti restoranikultuuri tervikuna, kaasates restorane ja selle tegevusharuga seotud laia spektrit; ning haarates kaasa külalisi, pakkudes neile võimalust nautida suurepäraste restoranide parimaid toite erakordse hinnaga,» kinnitab Saluveer.

Tallinna restoranide nädala kodulehel on reserveeringu tegemine lihtne ja mugav. Restorani vaates on võimalik ühe klikiga avada pakutavate kohtade vaade ja teha vastavalt avanevale informatsioonile mugavalt oma valik: kuupäev, kellaaeg, külaliste arv. Restoranide nädala raames on reserveeritud rohkem kui 25 000 kohta erakordse hinnaga.

Restoranide Nädal on New Yorgist alguse saanud ülemaailmselt populaarne aktsioon, mis julgustab inimesi väljaspool kodu sööma, pakkudes teiste kultuurisündmustega võrdseid elamusi. Kümme aastat hiljem korraldatakse restorani nädalaid ülemaailmselt ja neist on saanud iga-aastane tõmbenumber.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles