AMATÖÖRKOKKADE KOOREKIHT «MasterChef Eesti» teise hooaja finalistid on selgunud!

Kristina Kostap
, kodu.postimees.ee tegevtoimetaja
Copy
«MasterChef Eesti» teise hooaja finalistid.
«MasterChef Eesti» teise hooaja finalistid. Foto: Harry Tiits

Nädalavahetusel selgusid «MasterChef Eesti» teise hooaja finalistid, kes hakkavad võistlema ihaldusväärse meisterkoka tiitli nimel.

«MasterChef Eesti» peaprodutsendi Kaupo Karelsoni sõnul tabasid nad selle hooaja finalistidega loteriivõidu. «Tegu on kahtlemata Eesti amatöörkokkade koorekihiga, pealegi on osalejad väga erineva taustaga, mis lisab kokanduslahingule vürtsi. Mis kõige olulisem, kirg toidutegemise vastu hõõgub neil kõigil eredalt silmis,» kirjeldas Karelson. Ta lisas, et saade võib kujuneda nii mõnelegi osalejale suurepäraseks hüppelauaks ja vaatajana on meil võimalik pealt näha uute kokandusmaailma edulugude sündi.

Telia televisiooni ja meelelahutuse valdkonna juht Birjo Kiik lisas, et «MasterChef Eesti» uus hooaeg on alanud Eesti parima meelelahutussaate vääriliselt. «Värske hooaja avaosa tegi kohe Inspira kanali uue vaadatavusrekordi, ületades eelmise hooaja keskmist vaadatavust enam kui 15 protsendiga. See näitab, et kodumaine «MasterChef» on oma populaarsust veelgi kasvatanud, leidnud endale terve hulga tõelisi fänne ja võitnud paljude südamed telesaadete tihedas konkurentsis,» lisas Kiik.

Eesti parimat amatöörkokka asub järgmise kümne osa jooksul välja selgitama raudne kohtunike trio: Eesti tipprestoranide peakokk Orm Oja, pagarite legend Õie Pritson ning taevalike õhtusöökide ja maitsete meister Mihkel Heinmets. Sarja võitja saab auhinnaks 10 000 eurot ja ihaldusväärse MasterChef Eesti tiitli.

Tarmo Sillaots (46)

Tarmo Sillaots.
Tarmo Sillaots. Foto: Harry Tiits

Tarmo on ametilt sündmuste produtsent. Kokanduse ja tervisliku toitumisega hakkas ta tõsisemalt tegelema 11 aastat tagasi selleks, et võidelda ülekaaluga. Tarmo eesmärk on olla tark kokk, kes teeb süüa minimaalsete kadudega. Kui tema laste arvates on kodus külmkapp tühi, siis Tarmo käe all valmib sealt vabalt kolmekäiguline õhtusöök.

Sander Kõiva (27)

Sander Kõiva.
Sander Kõiva. Foto: Harry Tiits

Sander on kliendihaldur, kes hakkas oma vanaema kõrval söögitegemist proovima, kui endal oli vanust vaid seitse aastat. Täna peab ta oma tugevuseks Itaalia kööki ja armastab üle kõige just pastaroogade käsitsi valmistamist. «Kokkamine viib mind kõigest muust eemale. See tunne on ületamatu, kui oled teinud valmis tõsiselt maitsva roa ja sööjad kiidavad seda taevani.»

Ivari Vokk (45)

Ivari Vokk.
Ivari Vokk. Foto: Harry Tiits

Ivari töötab ettevõtja ja konsultandina. Kokandus on olnud tema suur kirg nii kaua, kui mäletab – juba lapsena üllatas oma perekonda enda tehtud hommikusöökidega. Ivarit huvitab lisaks kokkamisele ka toorainete päritolu ja kasulikkus ning tema unistus on tõsta inimeste toiduteadlikkust.

Tiina Stint (48)

Tiina Stint.
Tiina Stint. Foto: Harry Tiits

Tiina on kategooria- ja brändijuht, kelle kokkamiskirg on tulnud kaasa emapiimaga. Tiina arvates käib armastus kõhu kaudu ja tema eesmärk on näha söögilaua taga rõõmsaid nägusid. See annab talle motivatsiooni, et pidevalt uusi retsepte katsetada ja lähedastele uusi elamusi pakkuda.

Revo Türk (39)

Revo Türk.
Revo Türk. Foto: Harry Tiits

Revo on erialalt toitumisterapeut ja terviseedendaja ning söögi valmistamisel lähtub ta sellest, et taldrikule jõuaks rohkelt salateid ja köögivilju. Revo unistus on avada oma kokanduskool, kus ta saaks tasakaalustatud toitumise nippe ka teistega jagada.

Janis Rizhovs (36)

Janis Rizhovs.
Janis Rizhovs. Foto: Harry Tiits

Janis on Läti juurtega filmitegija ja baaripidaja. Kunagi töötas Janis aga restorani kelnerina ja sellest ajast saadik on toidumaailm talle sügavat huvi pakkunud. Suure kokanduskire kaudu on Janis õppinud, kuidas valmistada külmkapis olevatest jääkidest gurmeeroogasid.

Iivika Montonen (40)

Iivika Montonen.
Iivika Montonen. Foto: Harry Tiits

Iivika on tootmisjuht, kelle jaoks on kokkamine väga rahustav tegevus. Tema meelest on toit miski, mis toob inimesed kokku ja millel puuduvad piirid. Kuna vürtsideta elu on Iivika meelest igav ja üksluine, siis ta paneb oma roogades rõhku just maitseainetele ja ürtidele.

Anastasija Tihhaja (25)

Anastasija Tihhaja.
Anastasija Tihhaja. Foto: Harry Tiits

Anastasija on ametilt stjuardess. Kokanduse vastu hakkas ta tõsisemat huvi tundma alles paar aastat tagasi, kuid selle aja jooksul on ta õppinud, kuidas igast toorainest midagi maitsvat välja võluda. Anastasija on taimetoitlane ja unistab sellest, et saaks ühel päeval avada oma veganikohviku.

Leeni Janete Kreen (18)

Leeni Janete Kreen.
Leeni Janete Kreen. Foto: Harry Tiits

Leeni on õpilane, kellel noorest east hoolimata on siht silme ees: tema unistus on saada kondiitriks. Küpsetamise juurde jõudis Leeni katsetamise kaudu. Üks päev valmistas ta kooki, järgmine päev küpsiseid ja nii see talle meeldima hakkaski. Tänaseks on Leenil välja kujunenud ka oma esindusroog, milleks on trühvlitort.

Anastasia Zaev (30)

Anastasia Zaev.
Anastasia Zaev. Foto: Harry Tiits

Anastasia töötab järelvalveametnikuna. Kokkamist armastab ta seepärast, et köögis ei pea end piirama ja söögi valmistamine suudab rasketel aegadel tuju tõsta. Anastasia tunneb end kõige rohkem omas elemendis, kui ta valmistab Aasia toite. Kokanduse vastu hakkaski ta suuremat huvi tundma siis, kui elas mõnda aega Hiinas.

Peep Peterson (48)

Peep Peterson.
Peep Peterson. Foto: Harry Tiits

Peep on ettevõtja ning endine tervise- ja tööminister, kes vabal ajal on hoopis pühendunud «toiduminister». Huvitavate roogade ideed tabavad Peepu nii kokaraamatuid sirvides kui ka restorane külastades: «See on nagu Beethovenil – kui temal oli helipilt kurtide kõrvade vahel, siis minul on maitsekujutlus keelel enne, kui üldse turule lähen või pliidi juurde astun.»

Lili Kobrin (31)

Lili Kobrin.
Lili Kobrin. Foto: Harry Tiits

Lili on restorani juhataja, kelle unistus on kunagi välja anda «külmkapi põhja» retseptiraamat. Selle eesmärk oleks jagada teistega kokkuhoidmise nippe. Kokanduseni jõudis Lili juba lapsepõlves. Nimelt tegeles tema ema restoranipidamisega ja väikese tüdrukuna tolknes Lili kokkadel jalus. Oma kindlaks tugevuseks peab Lili maitsete kombineerimist.

«MasterChef Eesti» teine hooaeg on Inspira kanali eetris laupäeviti kell 21.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles