Tulekahjust pääsenud Katrin: abikaasa uinus ja unustas toidu pliidile

Kodu.postimees.ee
Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Shutterstock

Kütmishooaeg on alanud tulekahjude rohkelt, kuid põhjused ei ole ainult küttekehades või kütmisviisis, vaid endiselt ununeb inimestel toit pliidile või järelevalveta põlev küünal lauale.

Pärnus edastus eramust häire ja kontaktisik teatas, et soovib patrullekipaaži reageerimist, sest toas põleb laud. Peale G4Si patrulli reageerisid sündmusele ka päästjad ja kiirabi. Kohapeal selgus, et eakas naine oli lauale põlema pannud küünla, mis ilmselt oli pikali kukkunud. Laual olnud telekapuldid, telefon ja kommidega kauss hävisid. Kuna laud endiselt tossas, siis päästeamet otsustas laua välja viia. Seejärel tuulutati ruumid ja kiirabi vaatas kohapeal naise tervis üle.

Eluohtlik tulekahju oli puhkemas ka Lääne-Virumaal, kuid hullemast päästis suitsu- ja vingugaasiandur.

«Minu kodus oli õnnetus, abikaasa uinus ja unustas toidu pliidile. Nublu andur äratas mind üles ja leidsin suitsu täis toa. Usun, et tegutsesin kiirelt, paanikata ja õigesti. Täna olen šokist toibumas. Olen õnnelik, et oleme elus ja terved,» ütles tänulik Katrin.

Lisaks inimlikele eksimustele oli ka küttesüsteemidest tingitud tulekahjusid. Tartumaal tulehäirele reageerinud patrullekipaaž avastas, et talu küttesüsteemi graanulahju toru kuumenes üle ja hakkas sulama. Inimesed vahejuhtumis viga ei saanud.

Raplas reageeris patrull hoone katlamaja põlengule. Katlamaja saepuru väljatõmbetorus olid sädemed, mis aktiveerisid häire. Kohale saabunud päästjad likvideerisid ohuolukorra.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles