:format(webp)/nginx/o/2023/10/23/15673097t1h872b.jpg)
Ei tea, mida üleliigse kõrvitsaga peale hakata? Pista see vahelduseks purki, misjärel saad seda talvläbi erinevates retseptides kasutada.
Ei tea, mida üleliigse kõrvitsaga peale hakata? Pista see vahelduseks purki, misjärel saad seda talvläbi erinevates retseptides kasutada.
Toidublogi kahvliga.ee autor Kadri Raig sulest pärinevat kõrvitsapestot saab valmimise järel kasutada miljonis kohas - röstsaia peal, pitsakattena, lihtsalt niisama lusikaga otse purgist süües või pastakastmena.
«Pesto ise ei ole tavapärase basiilikupestoga kuigivõrd sarnane, sest ühtki ürti siin kasutatud ei ole ning ka õli kogus on minimaalne,» kinnitab Kadri. Küll aga on sarnaselt tavalisele pestole retseptis esindatud juust ning piiniaseemnete asemel kasutusel hoopis röstitud kõrvitsaseemned.
«Õli ei ole minu arvates tarvis siia rohkem lisada, sest kõrvits on juba iseenesest mõnusalt mahlane, aga loomulikult võid soovi korral rohkem õli kasutada,» lisab Kadri.
Kadri tegemistel ja retseptidel saab silma peal hoida tema blogis ja Instagramis.