KUUPÄEV KIRJA Tallinnas astuvad üles taimetoidumaailma tipptegijad!

Kristina Kostap
, kodu.postimees.ee tegevtoimetaja
Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Shutterstock

31. oktoobril toimub Tallinnas Swissotelis juba viiendat korda rahvusvaheline toiduinnovatsiooni konverents Food Innovation Summit. Sel aastal on fookuses uuendtoidu turule toomisega seotud katsumused ja mükoproteiin kui taimse lihaalternatiivi tulevik.

Konverentsil astuvad nii ettekannetes kui ka paneelaruteludes üles toiduvaldkonna tipptegijad Eestist ja mujalt maailmast: mükoproteiinist toitu valmistava ettevõtte FUNKI kaasasutaja ja tegevjuht Sirli Rosenvald, Thormi-nimelise brändi taimepõhiseid lihaalternatiive pakkuva idufirma Vegestar kaasasutaja Peeter Tava, üleilmselt levinud taimsete toodete tootja Garden Gourmet esindaja Vilma Kapociene ja paljud teised.

«Balti riikides valivad tarbijad endiselt tihti traditsioonilise toitumisviisi ja liha söömise hulk inimese kohta on väga kõrge. Liiga suur liha tarbimine avaldab aga negatiivset mõju meie tervisele, olles südame- ja veresoonkonnahaiguste, vähi, diabeedi ja paljude muude haiguste peamine tekitaja,» selgitab Vilma Kapociene. «Kas taimne toit on teatud hulga tarbijaskonna seas lihtsalt moeasi või on see oluline ja vältimatu selleks, et kujundada tervislikke toitumisharjumusi? Eelseisval üritusel sukeldume taimse toidu maailma sügavustesse ja proovime seda välja selgitada,» ütleb ta.

Food Innovation Summiti ehk FISi on ellu kutsunud Eesti rahvatervise kampaania Taimne Teisipäev algatajad. Selle eesmärk on tutvustada tervislikke, maitsvaid ning ka keskkonna- ja loomasõbralikke toite. Konverentsi peakorraldaja ja Taimse Teisipäeva kampaaniajuht Liina Sala: «Taimse toidu tarbimine on Eestis ja üldse maailmas kasvav trend. Samuti on keskkonnasäästlikkus ja loomade heaolu eest seismine. FIS on parim võimalus uusimate trendide ja maitseelamustega tutvumiseks, sest kokku on tulemas valdkonna suurimad ekspredid ja parimad tootjad.»

Lisainfot konverentsi kohta leiab SIIT.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles