Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

Sotsiaalmeedia kihab: kas üles soojendatud riis tapab?

Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Shutterstock

Sotsiaalmeedia on läinud paanikasse uudisloost, mis ilmus üle kümne aastat tagasi.

Hiljuti on hakanud sotsiaalmeediaplatvormidel kulutulena levima 2008. aastal ilmunud uudislugu, mis hirmutas lugejaid, et nad hoiaksid eemale ülessoojendatud pasta- ja riisiroogadest. TikToki platvormil on ülessoojendatud riisi- või pastaroast saadud mürgitus ristitud «praetud riisi sündroomiks».

Algselt ajakirjas Journal of Clinical Microbiology avaldatud lugu keskendus Brüsselis elanud üliõpilasele, kes suri pärast seda, kui sõi uuesti ülessoojendatud pastarooga. Üliõpilane oli jätnud valmistoidu toatemperatuurile viieks päevaks enne, kui selle alla kugistas. Juhtunu on nüüd pannud paljud mõtlema, kui kaua võib valmistoitu toatemperatuuril säilitada. 

Tagasi üles