GALERIID Algas 20. Tallinna restoranide nädal!

Kodu.postimees.ee
Copy
Tallinna restoranide nädala avaürituse ühispilt.
Tallinna restoranide nädala avaürituse ühispilt. Foto: Erlend Štaub

Eile toimus Tallinna raekojas Tallinn Restaurant Week'i (Tallinna Restoranide Nädal, TRW) avaüritus, mis oli tavapärasest pidulikum: tegemist on siiski 20. üritusega selles sarjas. Maitseid ja elamusi täis restoranide nädal toimub 1.-7. novembrini.

Tallinn Restaurant Week on restoranide nädala Eestisse tooja ja lipulaev. Aastast 2011 on erilisi toidukultuuri elamusi pakutud rohkem kui 230 000 korral ja kokku on osalenud ligi 100 restorani. Sellega on üritus jätnud Tallinna restoranimaastiku ettevõtlusesse väga positiivse jälje, mitmekordistades kaks korda aastas – märtsis ja novembris – restoranikülastusi märkimisväärselt.

Eile, 31. oktoobril kogunesid osalevate restoranide peakokad Tallinna Raekojas. Raeplatsil tehti ajalooline peakokkade ühispilt ja Tallinna restoranide nädala kuulutas seejärel avatuks abilinnapea Joosep Vimm.

Avamisüritusel pakuti osalevate restoranide erinevaid isuäratavaid suupisteid. See on kokkade jaoks ainus selline võimalus kord aastas kokku saada, et nii suurel skaalal teiste restoranide maitsetega tutvust teha, muljeid vahetada ja uusi suundi arutada. 

Tallinna restoranide nädalal osaleb sel aastal rekordarv restorane – kokku saavad pealinna gurmaanid valida 81 toidukoha vahel. Nende nautimiseks on Tallinna restoranide nädal reserveerinud 20 tuhat kohta. Kuna sel aastal kannab Tallinn ka rohepealinna tiitlit, siis on tavapärasest enam rõhku pandud rohemärgisega roogadele, neid pakub tervelt 24 restorani. Keskkonnasõbralike valikute ja rohemärgise olulisusest restoranimaastikul rääkis Fotografiska peakokk Peeter Pihel, kes tänas kõiki algatusega liitunud restorane.

«Oleme tänulikud Tallinna linnale, kes toetab keskkonnasõbralikke valikuid restoranimaastikul» ütleb TRW projektijuht Mairit Saluveer. Korraldaja Paavo Pettai lisab: «On suur rõõm, et loodusliku ja puhta elamuse nimel ollakse valmis pingutama ja panustama.»

Eilsel avamisüritusel tänati pikaajalisi koostööpartnereid, kellega koos on aastast 2011 restoranide nädalat veetud ning kes on aastate jooksul olnud TRW populariseerimisel asendamatud. Tallinna Restoranide Nädala Meistri tiitli said järgmised peakokad, restoranipidajad ja restoranid: Peeter Pihel, Tõnis Siigur, Kristjan Peäske, Roman Zaštšerinski, restoranid Tchaikovsky, Dominic, Chedi, Stenhus ja Salt.

Tallinna Restoranide Nädal toimub 1.-7. novembrini ja sel ajal saab suurepäraseid maitseelamusi nautida kahes hinnakategoorias. Esimese kategooria kahekäiguline lõuna maksab 15 eurot, kolmekäiguline õhtusöök 25 eurot. Teises kategoorias on hinnad vastavalt 20 eurot ja 40 eurot. Söögikorrad pakutakse välja komplektmenüüdena, mis pärinevad restoranide tavapärasest à la carte menüüst ning esindavad iga restorani olemust parimal moel.

Lisainfo ja kohtade broneerimine www.tallinnrestaurantweek.ee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles