Mille järgi valida omale maakler?

Kodu.postimees.ee
Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Shutterstock

Maakleri valimine on oluline samm kinnisvara ostmisel või müümisel ning see võib märkimisväärselt mõjutada teie tehingu tulemust.

Kinnisvaramaakleri roll on aidata leida sobiv ostja või müüja ning tagada, et kogu protsess sujuvalt kulgeks. Seega on oluline teada, millele tuleks maakleri valimisel tähelepanu pöörata. Sellest lähemalt räägib Uus Maa Five Stars büroo maakler Ly Johanson.

Kogemus ja maine

Üks esimesi asju, millele peaks tähelepanu pöörama, on maakleri kogemus ja maine. Kui kaua on ta selles valdkonnas tegutsenud? Kas tal on hea tagasiside ja eelnevate klientide soovitused?

Kogemus ja maine on tugevad märgid, mis näitavad maakleri võimekust ja usaldusväärsust.

Kvalifikatsioon ja koolitused

Veenduge, et maakler omab vajalikke kvalifikatsioone ja on läbinud koolitusi, mis võimaldavad tal kinnisvaratehinguid teostada.

Kinnisvaramaaklerid peavad tavaliselt läbima spetsiaalse koolituse ja eksamid, et saada vajalikud litsentsid. Kontrollige, kas maakleril on kehtiv litsents ja kas ta on kursis kõigi seaduste ja regulatsioonidega.

Suhtlusoskus ja professionaalsus

Hea suhtlusoskus on maakleri jaoks äärmiselt oluline. Ta peaks olema valmis teie küsimustele vastama ja teid kogu protsessi vältel olulistest asjadest teavitama.

Professionaalsus ja usaldusväärsus on elementaarsed.

Tasu ja teenuste ulatus

Enne maakleri valimist peaksite selgitama nende teenuste tasu struktuuri. Kui suur on vahendustasu? Kas tasu on fikseeritud või sõltub tehingu väärtusest?

Kindlasti peaksite uurima, milliseid täiendavaid teenuseid maakler pakub, näiteks turundustegevusi ja nõustamist, kuna väga soodne vahendustasu võib pahatihti tähendada ka väga tagasihoidlikku teenust ja turundust.

Võrgustik ja ressursid

Kinnisvaramaakleril peaks olema lai kontaktide võrgustik ja ressursid, et aidata teil leida sobiv ostja või müüja. Hea maakler omab juurdepääsu kinnisvaraportaalidele, reklaamivõimalustele ja teistele vahenditele, mis aitavad teie tehingut kiirendada.

Tugevalt soovitatav on valida maakler, kel on sotsiaalmeedias suur võrgustik ja ta on pidevalt pildis. Nii jõuab ka Teie kodu müügiinfo kiiremini ja laiemale ringile.

Isiklik sobivus

Lõpetuseks on oluline ka isiklik sobivus. Te peate olema valmis omavahel koostööd tegema ning tal peaks olema hea arusaam teie vajadustest ja soovidest. Usaldage oma sisetunnet ja veenduge, et saate oma maakleriga hästi suhelda.

Kokkuvõttes on maakleri valimine oluline otsus, mis võib märkimisväärselt mõjutada teie kinnisvaratehingu tulemust. Tehke põhjalik uurimistöö ja konsulteerige mitme maakleriga enne lõpliku otsuse tegemist. Valige maakler, kes vastab teie vajadustele, on usaldusväärne ja kellel on hea maine ja kogemus. Hea maakler aitab teil teha eduka kinnisvaratehingu ja säästab aega ja vaeva.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles