Kui teil on võimalus osta metssealiha, proovige seda valmistada toscanalaste stiilis. Ka nende paks ja saiane oa-köögiviljasupp istub meie sügistalve nädalalõppudesse ilusti. Täna alustate, homme lõpetate.
Tellijale
NÄDALA RETSEPTID ⟩ Kuidas valmistada metssearaguud Toscana stiilis?
Siis, kui mina sel hilissuvel koos reisiseltsilisega elus esimest korda Toscanasse jõudsin, oli suur osa siinseid Itaalia köögi austajaid seal juba käinud. Tuline Toscana-vaimustus algas meilgi paar-kolm aastakümmet tagasi, kui Frances Mayesi toscanalikku eluolu ja maitsevärve kirjeldav raamat «Toscana päikese all» lõi isuäratuseks laineid ning ahvatles maitsekütte avastusretkedele.
Meie odavlennu maandumispäeval sajab Pisas paduvihma ja tänavatel voolavad veeojad. Loodus ja kohalikud on mõistagi õnnelikud, sest pikk suvekuumus ning põud on kurnanud mõlemat. Toscana päike ilmutab end pilvede vahelt hiljem Firenzes ja Sienas.