SILMAD LAHTI Kahte linna on tabanud suur sissemurdmiste laine

Kodu.postimees.ee
Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Shutterstock

Pikanäpumehed on alates oktoobri lõpust äärmiselt aktiivsed.

Möödunud nädal oli politsei ja turvafirma G4Si jaoks äärmiselt väljakutseterohke. Tartumaal andis videovalve häiresignaali, kus oli näha meesterahvast ehitusobjekti territooriumil. Pildilt oli näha, et isik käis hoones sees ja võttis sealt midagi kaasa. Kuna tegemist oli ehitatava hoonega, siis uks oli lukustamata ja sinna sai lihtsalt siseneda. Hiljem tuvastati, et kaasa viidi elektrikilp. Varast tuvastati videopildi abil ja tema isik on politseile teada.

Tallinna ühest kauplusest edastus mitmest tsoonist sissetungihäireid. Kohale saadetud patrull välisel vaatlusel midagi kahtlast ei näinud. Kuna häires oli mitu tsooni, siis kutsuti kohale ka kontaktisik, kellega koos kontrollides avastati, et kauplusesse murti sisse, millele kohe viitasid maas olnud jalajäljed. Esmasel hinnangul võeti kauplusest kaks kiivrit ja neli jopet. Uksel muukimise jälgi ega kriimustusi näha polnud.

Sarnane muukimisjälgedeta juhtum leidis aset ka teises Tallinna kaupluses, kus olid videokaamerad, mille salvestuselt oli näha kaht kapuutsidega kaitsemaskides isikut, kellest üks kasutas võtit ukseluku avamiseks ja hoidis ust lahti. Teine sisenes kauplusesse, haaras kaasa sülearvuti ja viis mobiiltelefoni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles