Estrella pidi muutma oma parmesanikrõpsude nime, vahendab Helsingin Sanomat.
NIMEKAITSE ⟩ Meilgi populaarne krõpsubränd pidi toote nime muutma
Rootsi näksitootja Estrella pidi esialgu muutma oma aprillis müügile tulnud parmesani- ja meresoolakrõpsude nime. Nime muutmise põhjuseks on Euroopa Liidu poolt parmesani juustule antud nimekaitse. Kõnealuse krõpsumaitse uus nimi on laagerdunud juustu ja meresoola.
«Saime suvel kontakti Parmigiano Reggiano juustu konsortsiumilt. Nad uurisid, milliseid koostisosi me kasutame,» ütles Estrella Soome tegevjuht Christel Lundström.
Parmesan viitab Parmigiano Reggiano juustule, mis on ELis kaitstud nimetusega toode. See tähendab, et kõnealust nime võib kasutada ainult teatud tingimustele vastavate toodete puhul. Sarnane nimekaitse on olemas ka näiteks fetajuustu, konjaki ja Karjala pirukate puhul.
Estrella veebilehe andmetel kasutatakse aga nende krõpsude valmistamisel "Parmesan Reggiano piirkonnast pärit juustu".
Estrella tegevjuhi sõnul seisneb küsimus eeskätt juustu töötlemises, mis peaks toimuma Parmigiano Reggiano piirkonnas. Soomes müüdavad Estrella krõpsud on aga valmistatud Rootsis.