Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

MAAILMA TERVISEORGANISATSIOON Ületöödeldud toit ei ole tingimata ohtlik, leidub ka üllatajaid!

Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Pexels / CC0 Licence

Mõned ületöödeldud toiduained suurendavad vähktõve, südamehaiguste ja diabeedi tekkeriski, kuid leidub ka selliseid, millel on hoopis vastupidine toime, selgub WHO (Maailma Terviseorganisatsioon) uuringust.

Uues suures rahvusvahelises uuringus leiti, et ületöödeldud lihatoodete, näiteks vorstide, aga ka suhkrurohkete jookide regulaarne tarbimine suurendab eelmainitud tervisehädade tekke tõenäosust. Ületöödeldud toiduks peetakse toiduaineid ja eineid, mille algset seisundit on märkimisväärselt muudetud kuumtöötluse, lisatud vürtside, rasvade, säilitusainete ja muude toidulisanditega.

Leib ja teraviljaeined, olgugi et ka need on ületöödeldud toiduainete nimekirjas, vähendavad paljude haiguste tekke tõenäosust, kuna sisaldavad rohkelt kiudaineid, järeldasid teadlased ajakirjas The Lancet avaldatud uurimustulemustes. 

Tagasi üles