TARK TEADA Remondifondi makse muutub! Loe, kuidas see korrektselt vormistada

Kodu.postimees.ee
Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Shutterstock

Korteriühistutel tuleb tihtipeale renoveerimise tõttu muuta remondifondi makset. Eesti Korteriühistute Liidu õigusosakonna juhataja Urmas Mardi tuletab ühistutele meelde, et ühistu remondifondi makse suuruse muutmisel, näiteks kui see renoveerimise tõttu suureneb, tuleb kinnitada aga ka uus majanduskava.

«Sellest, et suurendate kõigest remondifondi makset, ei piisa,» hoiatab Mardi. Ta selgitab, et tulenevalt korteriomandi- ja korteriühistuseaduse (KrtS) § 40 lg 1 teevad korteriomanikud makseid majanduskava alusel, seejuures nähakse KrtS § 41 lg 1 p 4 järgi majanduskavas ette remondifondi tehtavate maksete suurus. Mardi viitab Tallinna ringkonnakohtu tänavu 5. juulil tehtud otsusele (nr 2-20-12616).

«Kohus jäi seisukohale, et korteriomandi- ja korteriühistuseaduse § 41 lg 4 kohaselt, kui majandusaasta jooksul ilmneb, et kehtestatud majanduskava ei taga korteriomandite valitsemist majanduskavas ettenähtud mahus ega korteriühistu püsivat maksevõimelisust, on korteriühistu juhatus kohustatud koostama uue majanduskava ja kutsuma kokku korteriomanike erakorralise üldkoosoleku uue majanduskava kehtestamiseks,» vahendas Mardi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles