ÜKS MURE VÄHEM Soome kokk jagab riisi keetmise trikki, mida me ei teadnud, et vajame (1)

Kodu.postimees.ee
Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Shutterstock

Soome koka Risto Mikkolo nõuanne on eriti kasulik juhtudel, mil puudub mõõtevahend riisi ja vee koguse määramiseks.

«Ma õppisin selle triki kunagi ühelt eakamalt Aasia naiselt,» ütles Mikkola väljaandele Iltalehti. Koka sõnul aitab trikk määrata õiget riisi ja vee suhet ning seda mõõtevahendit kasutamata. Proovi järgi!

1. Vala soovitud kogus riisi keskmise suurusega potti.

2. Seejärel aseta oma nimetissõrme ots riisi peale. Vala potti vett kuni nimetissõrme esimese nukini.

3. Sega riis ja vesi omavahel kokku. Aseta kaas potile ning keeda 25 minutit. Riis imab kogu vee endasse. Väga oluline on, et riisi vahepeal ei segataks, vastasel juhul muutub see sogaseks.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles