TALUMATU SEIS Ostjad kirtsutavad seda tüüpi korterite peale nina

Kodu.postimees.ee
Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Shutterstock

Elukallidus ning talumatult kõrged küttearved muudavad ostja ettevaatlikuks.

Inimesed on hakanud hoolikamalt raha lugema ning kõrgete kommunaalkuludega elamispinnad põlatakse hoolimata soodsast hinnast ära, kirjutab Pindi Kinnisvara põhja ja ida regiooni juht Kristen Oliver Rattasepp.

«Paljudes linnades on kommunaalkulud eesotsas küttearvetega talumatult kõrged – pole harvad juhud, kui kolmetoalise korteri kütte eest tuleb maksta üle 300 euro kuus. Kui varem läksid needki korterid lõpuks kaubaks, siis nüüd ollakse valmis nende eest maksma niivõrd vähe, et omanikud pigem loobuvad müügist,» ütles Rattasepp.

«Käesoleval aastal on ühe suurema löögi saanud Narva, kus kaugkütte eest tasutavad summad saavad olema külmaperioodil ligi kahekordsed. Selliseid hinnatõuse on aga aastate jooksul toimunud paljudes linnades ning hetkel, mil inimestele on iga euro tähtis, keeldutakse lihtsalt õhu kütmise eest maksmast,» ütles Rattasepp.

Loomulikult ei jää inimesed peavarjuta. Selle asemel, et soetada endale kõrgete kuludega korter mõne väikelinna keskväljakule, ostetakse Rattasepa sõnul hoopis linnaservale väike maja, mis ei pruugi üldse oluliselt kallim olla, lisaks on seal võimalus ise kulusid reguleerida.

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.
Tagasi üles