Soomlane jättis McDonald'si juustuburgeri kaheksaks aastaks kappi! Vaata, mis sellest sai

Kodu.postimees.ee
Copy
Pilt on illustereeriv.
Pilt on illustereeriv. Foto: Ekahardiwito / Shutterstock.com

Kaheksa aastat tagasi veetis Iltalehti videotoimetaja Sipe Myllyniemi suvepuhkuse Soomes ja otsustas ühe eksperimendi teha.

«Mu õde ja mina olime teel põhja. Peatusime Oulus McDonald'sis ja tellisime mitu juustuburgerit,» meenutab Myllyniemi. Üks juustuburger jäi aga söömata ja see ununes auto kindalaekasse kogu ülejäänud reisiks. Kui Myllyniemi selle uuesti üles leidis, tekkis tal üks idee. «Olin lugenud hamburgeritest, mis on seisnud aastaid, seega otsustasin ise proovida, mis sellest juustuburgerist saab. See oli naljakas mõte.»

Myllyniemi pani juustuburgeri vanemate koju kappi, kuju see jäi kokku kaheksaks aastaks. Ainult aeg-ajalt käidi seda kontrollimas. Nüüd, kaheksa aastat hiljem on juustuburger oma pakendist välja võetud ning see näeb üllatavalt hea välja. Sellel ei paistnud hallitust ning juustuburger oli nii-öelda ära kuivanud, kirjeldas Myllyniemi. Iltalehti uuris, kuidas selline asi võimalik on.

Vaata kaheksa aastat kapis kükitanud juustuburgerist pilte ja videot siit!

Põhjanaabrite väljaandele vastas McDonald'si Soome kommunikatsioonijuht Heli Ryhänen, keda pani küsimus esmalt muigama. Ta selgitas, et harva hoiab keegi hamburgereid tahtlikult aastaid.

«Selles pole tegelikult midagi üllatavat. McDonald'si kuklid röstitakse enne serveerimist, mis kuivatab kukli ära. Õigetes tingimustes sai kuivab ja säilib aastaid,» selgitas Ryhänen.

Ryänen jätkab, et hamburgeri veiselihakotletid on valmistatud 100 protsenti veiselihast. Ka liha kuivab sobivates tingimustes ja säilib hästi. Ta lisab, et eriti hästi kuivavad need tooted, milles pole kastmeid, salatit ega tomateid. Ryänen tuletab meelde, et kuivatamine on ajalooliselt olnud üks leiva ja liha säilitamise meetod.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles