NÄDALA RETSEPTID Aasta parim kokk jagab õunakoogi retsepti

Britt Rosen
Copy
Aasta kokk 2023 Maxim Ivanuškin ja tema koduse moega õunakook. Foto Eero Vabamägi, Postimees FOTO: Eero Vabamägi
Aasta kokk 2023 Maxim Ivanuškin ja tema koduse moega õunakook. Foto Eero Vabamägi, Postimees FOTO: Eero Vabamägi Foto: Eero Vabamägi

Kultuurikatlas suurfestivalil «Maitsev Eesti» anti au kohalikule toidule ja joogile, kuulutati välja Eesti parimad söögikohad rahvusvahelises restoranijuhis ja valiti välja kohalikud joogitipud. Aasta kokaks võistles end Maxim Ivanuškin.

Eesti kokkade meistrivõistlustel tänavuse aasta koka tiitliga pärjatud Kogu Resto & Pagari vanemkokk Maxim Ivanuškin valmistas pearoaks sealihast kokandusliku šedöövri, kus kohtusid kõigile võistlejaile kohustuslikud kodumaised toorained seapõsk ja -sisefilee ning juurseller. Lihast sündis rulaad ja juursellerist püree, maitsepaletti täiendas õllekaste.

Mõistagi mahtus nii sellesse rooga kui ka kogu viie ja poole tunnisesse köögimaratoni kokanduslikke vinjette ning reegleid tunduvalt rohkem, liiati tuli sama aja jooksul žüriile esitamiseks valmis jõuda veganieelroog ja magustoit. Ivanuškini taimetoit, kus kohustuslikeks põhikomponentideks olid kohalik peet ja pohl, kuulutati seejuures parimaks. Taldrikule läks marineeritud peet, suitsupeedirisoto, kollase peedi püree ja kaks kastet, üks pohlast-kadakast, teine šalottsibulast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles