Väärtus 100 miljonit! Arendaja käivitas Hipodroomi kvartalis uue etapi

Kodu.postimees.ee
Copy
Endine hipodroomi ala.
Endine hipodroomi ala. Foto: Kaupo Kalda

Laupäeval suleti pidulikult viimase võistlusega Tallinna Hipodroom, mis tähistas sündmusega oma sajandat aastapäeva ning on juba suuremas jaos kolinud Tuula külla Saue vallas. Nüüd ootab endist hipodroomi ees järgmine etapp.

Hipodroomi kvartali arenduse järgmine etapp ootab arhitektuurilisi lahendusi. Konkursist on oodatud osa võtma kõik kohalikud arhitektuuribürood ja arenduse väärtus küündib 100 miljoni euroni. Hipodroomi piirkonna tulevik näeb ette mereäärset elamu- ja äripiirkonda, millega avatakse metsane ja mereäärne ala kesklinnas avalikkusele.

Reterra juhi Reigo Randmetsa sõnul on arhitektuurivõistluse eesmärk leida endise Hipodroomi maaüksuse järgmisele arendusetapile silmapaistev, logistiliselt hästi toimiv ning arhitektuurselt esinduslik lahendus.

«Oleme juba lõpusirgel Hipodroomi kvartali esimeste korterelamute ehituslubade taotlemisega ja saame peagi alustada esimeste korterite müügiga. Paralleelselt esimese etapi ettevalmistamisega kuulutame välja juba järgmise arendusetapi arhitektuurikonkursi, millega loodame leida lahenduse, mis looks PIN Arhitektide lahendusega siduva terviku. Kvartal on ainulaadne, sulatades kesklinna metsa ja mereäärse promenaadiga ning annab kindlasti arhitektide fantaasiale ruumi,» on Randmets veendunud.

Sarnaselt PIN-i lahendusele peaksid uued kavandid olema hoolikalt läbimõeldud, pakkudes visuaalselt meeldivat ja funktsionaalset keskkonda. «Üks kriteerium, mida otsime, on hoonete läbimõeldud paigutus, mis peab tagama harmoonia elanike privaatsuse ning promenaadi nautijate vahel,» sõnas omalt poolt Reterra müügiarendusjuht Kaspar Markus.

Korraldatava arhitektuurivõistluse ala on piiritletud kinnistutega aadressidel Merimetsa tee 10, 12, 14, 16 ja 18. Pakutav arhitektuurne ja linnaruumiline kontseptsioon peab arvestama laiemat linnaruumilist konteksti ning lõunapoolsetele kinnistutele loodud PIN Arhitektide lahendusega.

Atraktiivsesse elukvartalisse on planeeritud tuhat uut korterit ning tulevane ärikvartal võimaldab ligi 10 tuhat töökohta. Kaasaegne infrastruktuur, uued teed ja kommunikatsioonilahendused tagavad uuele linnakvartalile mugava ligipääsu ning olemasoleva pargi ja vahetus läheduses asuva Stroomi supelranna koosmõjul tekib praegu tühjana seisvale krundile kaasaegne avalik ruum ja elukeskkond.

Arhitektuurse ja linnaehitusliku terviklikkuse üle otsustab võistluse žürii, kelle eesmärk on leida sobivaim võistlustööde komplekt võistlusala viiele kinnistule. Arvestades ala suurust ja hoonete hulka võib korraldaja esitatud võistlustööde hulgast valida rohkem kui ühe võidutöö. Võitja valib žürii, võttes arvesse erinevate arhitektuuribüroode pakutud arhitektuurseid ja linnaehituslikke lahendusi, mis moodustavad sobiliku terviku koos kõrval asuva PIN Arhitektide võidutöö lahendusega.

Võistlustööde esitamise tähtaeg on hiljemalt 06. veebruar 2024, kl 12:00. Arhitektuurikonkursi tingimused leiab SIIT.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles