Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

Ära viska minema! Parmesani koorikust saab valmistada õhulise juustuampsu

Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Shutterstock

Sotsiaalmeedias kogub tuure uus toidutrend, mis kasutab ära reeglina prügikasti lendava parmesani juustu kõva kooriku.

Kalli ja maitsva juustu koorik on söödav, kuid töötlemata kujul jääbki seda närima. Paljud teavad, et kooriku tükid saab visata näiteks kastmesse, et see sulaks ja annaks kastmele mõnusa maitse, kuid nüüd õpetatakse inimestele hoopis teistsugust trikki.

Sotsiaalmeedias levivad videod, kuidas parmesani juustu koorest valmistatakse omamoodi plaksumaisi. Huvitava suupiste valmistamiseks tuleb juustu koorik lõigata suupärasteks tükkideks. Kuna pehmem osa muutub krõbedaks kiiremini, katsu lõigata parmesanilt koorik maha õhukeste viiludena. Seejärel aseta kooriku viilud taldrikule ning pista minutiks mikrolaineahju. Nagu võluväel muutub kõva koorik krõmpsuks ja pudedaks juustumaiuseks, mis suus sulab. 

Märksõnad

Tagasi üles