Kinnisvara analüütik selgitab, kuna hinnad tegelikult langevad

Kodu.postimees.ee
Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Shutterstock

Kinnisvarabüroo Uus Maa analüütiku Risto Vähi sõnul toimus vanemate korterite hinnalangus suuresti ära, kuid statistikasse jõuab üldisem hinnakorrektsioon alles uue aasta esimeses kvartalis.

Vähi selgitusel on kinnisvarahinnad ja tehinguaktiivsus terve aasta juba langenud, kuid statistikast see oluliselt välja ei paistnud. «Tipuhindadega müüdud uusarendused said sel aastal valmis ning anti ostjatele üle, mis hoidis ka statistikat üleval. Osaliselt peegeldas statistika aastatagust minevikku. Kuna uute korterite tehingute arv on praeguseks võrreldes tipuga pea poole võrra langenud, siis jõuab tegelik reaalsus numbritesse uue aasta esimeses kvartalis,» kirjeldas analüütik.

«Paljude jaoks, kes seni küsisid hinnastatistikast lähtuvalt veel kõrgemat hinda, jõuab kohale ka tegelik reaalsus. Vanemate korterite tehinguhinnad on Tallinnas tipust paarkümmend protsenti alla tulnud, aga müügiportaalides küsitakse ikka tihti veel vanu hindasid. Kes praegu müüa tahab, sel tuleb ostjale rohkem vastu tulla,» leiab Vähi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles