OLULINE KÜSIMUS ⟩ Kas lihapallide valmistamiseks läheb ikka muna vaja?

Kodu.postimees.ee
Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Shutterstock

Lihapallid on paljude eestlaste lemmikud. Reeglina sea- ja veisehakklihast valmistatud ampsu nauditakse puhtal kujul, kastmes ja supis. Ära süüakse need igal juhul! Kuid nende valmistamine on üsna tüütu ning pallikeste vormimiseks kulub palju lisaaineid. Tekib küsimus, kas kõiki neid ikka läheb vaja?

Lihapalle saab vormida kõiksugu erinevate lisaainetega nagu riivsai, piimas leotatud sai ja isegi kartuliga, kuid nende massilisajate kõrvale lisatakse alati muna, mis peaks kõike koos hoidma. Kas see on ikka vajalik?

TVNET kirjutab, et hakklihamass on tekstuurilt piisavalt tihe, et valmis voolitud pallikesed hoiavad ka ilma munata oma kuju. Hakklihamassile lisatud muna võib muuta praetud lihapalli hoopis liiga tihkeks ja kõvaks, kuna sideainena toimiv muna kleebib kõik tihedalt kokku.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles