«Jõulukuu alguses, mil ootab tõenäoliselt ees aasta kõige pikem söögimaraton, on paslik meelde tuletada, kust meie toit tuleb, mis on selle keskkonnamõjud ja mida saame teha, et neid vähendada,» märkis Tallinna botaanikaaia metoodik ja teemapäeva kuraator Krista Kaur. «Enda kasvatatud mahetoit oma peenral, rõdukastis või aknalaual on selleks ideaalne viis,» lisas ta.
Mahetoidu teemapäeval astuvad ettekannetega üles Eesti Maaülikooli Mahekeskuse juhataja Elen Peetsmann ja Maaelu Teadmuskeskuse geenipanga juhataja Külli Annamaa. Toidutaimi tutvustavaid ringkäike botaanikaaia kasvuhoonetes ja palmimajas juhendab metoodik Krista Kaur.
Päevakava
11:00 «Miks eelistada mahetoitu?» Elen Peetsmann
12:00 «Toit oma koduaiast! Peipsi sibulast Vändra aedoani, Jõgeva kollasest rääkimata», Külli Annamaa
14:00 Toidutaimi tutvustav ringkäik, Krista Kaur
15:00 Toidutaimi tutvustav ringkäik, Krista Kaur