NÄDALA RETSEPTID Lehttainast kuusk, see on imelihtne

Britt Rosen
Copy
Magus pistaatsiakreemiga pühadekuusk, ehteks marjad ja tuhksuhkur. Nõud Tallinna Kaubamaja, Villeroy & Bochi jõulukollektsioon. FOTO: Mihkel Maripuu
Magus pistaatsiakreemiga pühadekuusk, ehteks marjad ja tuhksuhkur. Nõud Tallinna Kaubamaja, Villeroy & Bochi jõulukollektsioon. FOTO: Mihkel Maripuu Foto: Mihkel Maripuu

Neil, kes usuvad päkapikke ja jõuluvana, on elu rõõmsam ja helgem. Juba esimesel advendil võib nende ootuses hakata pühadeküpsetistega kätt harjutama. Magusa või soolase täidisega lehttainast jõulukuusk on popp ja lustlik variant.

See oli juba paar talve tagasi, kui toiduentusiast ja Tallinna Kaubamaja kodumaailma teenindusjuht Anu Laan avastas ühest itaaliakeelsest toiduajakirjast kena kuusekujulise küpsetise, mis oli täidetud pähklikreemiga. Ta otsustas järele proovida, kuigi esimesel pilgul tundus ettevõtmine ületamatult keeruline. Kui naine netiavarustest veel ka valmistamisvideod leidis, sai ta julgust ja hoogu juurde ning mugandas retsepti endale meelepärasemaks.

Üks esimesi lehttainakuuski sündis rohelise pistaatsiapähklikreemiga, mis oli parasjagu köögiriiulil ootel. See õnnestus ja maitses suurepäraselt. Sestpeale on ta küpsetanud kuuski lugematu arvu, katsetades eri maitsekooslusi ning lõbustades sellega väiksemaid ja suuremaid pereliikmeid, sõpru, sugulasi. Seda on nii pidupäeva- kui ka argiampsuks lihtne teha, kinnitab ta. Pealegi on see küpsetis just midagi niisugust, mida panna ahju siis, kui piparkoogivürtside aroomi tuppa veel ei taha, kuid pühadeootus hiilib meeltes ringi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles