Päästa toataimed talvisest hukatusest! Need väikesed nõksud tagavad roheliste sõprade ellujäämise

Kodu.postimees.ee
Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Shutterstock

Talv on toataimedele kõige keerulisem aeg. Just praegu on kõige lihtsam armastatud roheline sõber oskamatusest ära tappa. Tavaliselt on selle põhjuseks liigne usinus.

Päikesevalguse nappus ja kütmisest tingitud õhukuivus ei mõju toataimedele hästi. Pime aeg uinutab taimed talveunne ning nende veevajadus kahaneb märgatavalt. Seda olulist detaili tihti ignoreeritakse ning taimi kastetakse sama regulaarsusega kui hiliskevadisel kasvuspurdil. Liigne vesi mullas tekitab aga mädanikke ja toob kaasa taime surma. Kuna tegemist ei ole kasvuperioodiga, pole taimel ka väetist vaja.

Teine suur probleem on kuiv õhk. Kütteperioodil on tubane õhk kuiv ning seda täheldame isegi. Kuivanud nahk ning sügelev nina on ainult kaks näidet meie endi inimkehadel, mis viitavad kuivale tubasele õhule. Õnneks on ka sellele probleemile lahendus. Kõige mõistlikum on investeerida õhuniisutisse, mis tagab paraja niiskuse ja päästab taimed kuivamisest. Teine variant on asetada radiaatorile niiske rätik või jätta pesu tuppa kuivama. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles