Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

Praekartulite valmistamise kunst: need nipid teevad pannitäiest mugulatest imelise roa

Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Shutterstock

Praekartul on palavalt armastatud roog, mis ei maksa suurt midagi, kuid viib keele alla. Paari hea nipiga saab tagasihoidlikust panniroast teha isuäratava krõbeda naudingu. 

Kartuleid pannil praadides peab kinni pidama paarist reeglist. Esiteks ei tohi pannile panna eri sorti kartuleid, kuna need valmivad erineval kiirusel ja on teistmoodi maitse ja tekstuuriga. 

Teine asi, mida meeles pidada, on kartulites olev tärklis. Pannil praetavad kartulid võiksid olla võimalikult tärklisevaesed, et tükid kokku üheks käkiks ei kleepuks. Selleks lõika kartulid võrdse suurusega tükkideks ning leota neid külmas vees. Pea meeles, et mida kauem kartulit vees leotad, seda rohkem tärklist vabaneb. Pikemalt leotades ära unusta vett vahetada. 

Tagasi üles