NÄDALA RETSEPT Proovi Lia Virkuse pehmet piparkooki

Britt Rosen
Copy
Pehme piparkook, mida võib soovi korral täiendada toorjuustuglasuuriga. FOTO: Jaan Heinmaa
Pehme piparkook, mida võib soovi korral täiendada toorjuustuglasuuriga. FOTO: Jaan Heinmaa Foto: Jaan Heinmaa

Väikestele krõbedatele piparkookidele vahelduseks võib küpsetada ka plaaditäie pehmet piparkooki.

Seda pehmet piparkooki küpsetab Eesti Naise köögitoimetaja ja kokaraamatute kirjutaja Lia Virkus alati juba esimesel advendil, et tuppa piparkoogilõhna tuua. Seda sellest ajast, kui lapsed olid veel väikesed. Esimesel küpsetamiskorral ta sellele tavaliselt glasuuri peale ei teegi, sest pehme piparkook maitseb niisamagi mahlaselt ja hästi. Kui aga teha kooki pidulikumal puhul või kipub seda järgmiseks päevaks üle jääma, on tark valmistada peale hõrk toorjuustuglasuur.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles