KASUTA VÕIMALUST Heategevuslikul oksjonil saab soetada presidendi roosiaia mesitarudest pärit mett

Kodu.postimees.ee
Copy
Sirje Karis heategevuslikul jõulubasaaril.
Sirje Karis heategevuslikul jõulubasaaril. Foto: Erakogu

Tallinna Rahvusvaheline Naisteklubi (IWCT) korraldab oma Facebooki lehel heategevuslikku veebioksjonit.

15. detsembrini kestval oksjonil on pakkumisel ka Presidendi Kantselei mesitarudest pärit meepurk ja ehtekunstnik Maria Valdma pross «Aeg ja Aed», mille valmistamisel on kasutatud presidendi aias kasvanud tammepuitu.

Rahvusvahelise Naisteklubi presidendi Sophie Voswinckeli sõnul on Facebookis toimub veebioksjon omamoodi jätk 25. novembril T1 keskuses toimunud rahvusvahelisele jõulubasaarile.

«Veebioksjonist saavad osa võtta kõik, kellel ei õnnestunud seekordsel jõuluturul osaleda, kuid kes soovivad omalt poolt anda väikese panuse heategevusse. Oleme südamest tänulikud Vabariigi Presidendi abikaasale Sirje Karisele, kes kinkis jõulubasaari avatseremoonial meie klubile ehtekunstniku Maria Valdma prossi „Aeg ja Aed“ ja mis on meie käimasoleva veebioksjoni üks erilisemaid esemeid,» rääkis Sophie Voswinckel.

Oksjonil oleva prossi valmistamisel on kasutatud presidendi aias kasvanud tammepuitu. Enam kui 300 aastat aja kulgu tunnistanud puu on üks viimaseid Kadrioru vanast tammesalust. Tammepuu ajatu majesteetlikkus kehastab ehetes austust meie looduskeskkonna ja pärandi vastu. Ühtlasi on see pross samasuguse prossi väike õde, mille Sirje Karis kinkis Rootsi kuningannale tänavu mais.

Lisaks on oksjonilt võimalik soetada näiteks Vabariigi Presidendi Kantselei mesitarudest pärit mett. Mesitarud asuvad roosiaias ning kantselei ees Kadrioru pargis ning tänavu villiti nendest vaid 261 meepurki. «Mõnus kuldse tooniga mesi meenutab suveaega. Meepurgi kinkisid Sirje ja Alar Karis meie klubile jõulubasaari avatseremoonial,» räägib Voswinckel.

Veebioksjon Tallinna Rahvusvahelise Naisteklubi Facebooki kestab 15. detsembri õhtuni. Pakkumisi saab kella 18ni ja selle hetke kõrgem pakkuja osutub võitjaks. Kogu oksjoni tulu läheb heategevuseks. Huvilised saavad oma panuse teha SIIN

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles