Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

PROOVI JÄRELE Salanipp leitud? Nii saad valmistada krõbedamast krõbedamaid ahjukartuleid

Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Rimma Bondarenko/Shutterstock

Kartulid – need maitsvad mugulad, mis on paljude eestlaste toidulaua lahutamatu osa. Olgu selleks siis kartulipuder, kartulivorm, keedu-, prae- või ahjukartul. Täna uurime, kuidas valmistada taevalikult krõbedaid ahjukartuleid.

Suurbritannia tuntud kokk Rich Harding väitis, et on leidnud saladuse ideaalselt krõbedateks kartuliteks — keeduveele tuleb lisada veidi jahu ja soola ning arvesse võtta mõned muud näpunäited.

Sama retsepti tunnustavad ka mitmed teised kokad:

  1. Aseta kartulid külma soolaga maitsestatud vette ja keeda 10–15 minutit, kuni need noa otsast maha kukuvad. Veendu, et nad ei oleks liiga kõvad ega liiga pehmed.
  2. Kurna kartulid ja lase veel 10–15 minutit neil rätiku või potikaane all hanguda. See muudab need eriti hõrguks.
  3. Tee kahvliga kartuli äärtesse väikesed augud.
  4. Kuumuta ahi 220 °C-ni, vala õli küpsetusplaadile ja pane see ahju kuumenema.
  5. Lisa kartulitele jahu või mannat ja muid meelepäraseid maitseaineid.
  6. Küpseta 20 minutit, lõpuminutitel võid vähendada kuumust 180 °C-ni.
  7. Pööra kartuleid iga viie minuti järel.
  8. Kui need on kuldsed ja krõmpsuvad, on need valmis! Puista peale veel veidi soola ja naudi!

Märksõnad

Tagasi üles