Spetsialistid jagavad soovitusi: kuidas hoida vannituba hallitusest vaba?

Kodu.postimees.ee
Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Shutterstock

Vannituba kipub olema niiskeim ruum majapidamises. Kui vannitoas puudub hea ventilatsioon ja kui seadmed ning mööbel on paigaldatud soovitusi järgimata, võib kogunenud niiskuse tõttu tekkida tervisele ohtlik hallitus. Ekspertide sõnul peaks hallituse ennetamiseks olema vannitoa seadmed ja mööbel eelkõige funktsionaalsed, kergesti ligipääsetavad ning alles seejärel tuleb mängu välimus.

Vannitoamööbli valimisel on esmatähtis keskenduda materjalidele, millest mööbel on tehtud. Geberiti esindaja Priit Roostalu sõnul peaksid need materjalid olema niiskuskindlad, et taluda vannist või dušist pritsivat vett ja niiskust, mis võivad mööblile kahju teha. Mööbli praktilisus ja mugavus on valikul samuti olulised, ning viimasena tuleks arvestada välimust.

Niiskusest tingutud kahjude ennetus vannitoas nõuab funktsionaalset mööblit. Ehkki stiilne ja visuaalselt köitev vannitoamööbel on ihaldusväärne, on praktilisus siiski esmatähtis. Niiskuskindlad materjalid on siinkohal hädavajalikud, muidu võib mööbel paisuda ning kahjustuda, põhjustades probleeme uste ja sahtlite korraliku sulgumisega. Arvestades, et niiskus on vannitoas alaline nähtus, tuleks vältida keerukalt disainitud mööblit ja seadmeid, millele on raske ligi pääseda ja puhastada. «Miks? Sest aja jooksul võib neis raskesti ligipääsetavates kohtades tekkida veekondensaat ja hallitus,» märgib Roostalu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles