AITA AIDATA Eesti Pagulasabi jõulubasaarilt saab osta ettevõtlike ukrainlannade toodangut

Kodu.postimees.ee
Copy
Tallinna jõuluturg. Pilt on illustreeriv.
Tallinna jõuluturg. Pilt on illustreeriv. Foto: Mihkel Maripuu/Postimees Grupp

Homme, 15. detsembril toimub Eesti Pagulasabi ning Eesti Pagulasabi sotsiaalse ettevõtte Siin & Sääl ühisel eestvedamisel jõulubasaar, kust lisaks unikaalsetele kinkidele leiab ka südantsoojendava kultuuriprogrammi.

Basaaril müüvad oma tooteid peaasjalikult ukrainlannad, kes osalevad Eesti Pagulasabi ja Garage48 ettevõtlusprogrammis Empowering Women.

«Meie jõulubasaar pole lihtsalt tavaline jõuluturg. Basaaril müüvad oma tooteid pagulas- või rändetaustaga inimesed ning iga ost aitab tagada jätkusuutlikku sissetulekut neile, kes on pidanud oma kodust lahkuma. Lisaks on võimalik osta meeneid generaatori ostu toetamiseks Ida-Ukrainasse,» ütles Siin ja Sääl eestvedaja Kirke Piirikivi.

Tänavu viiendat toimumisaastat tähistav jõulubasaar toimub Eesti Pagulasabi Tallinna kontoris aadressil Vambola 6. Seekord on üritusel on esimest korda avatud ka väliala kultuuriprogrammiga, kus astuvad üles Valeria Sheljakina, Kaisa Ling, Anastasia Kolesnik ja Natalia Tsvik.

Laadalt leiab muu hulgas:

  • Belgia šokolaadiga kaetud maasikad ja nendest tehtud lilleseaded. Toodete autor Yevheniia Harmanova on Jõgeval elav ukrainlanna, kes saabus Eestisse 2022 kevadel. Ta osales nii eelmise aasta kui ka selle aasta Empowering Women ettevõtlusprogrammis, kus tema äriidee jõudis mõlemal aastal parimate sekka.
  • Titaaniumist valmistatud kaunid ehted. Iryna Kosterina on ukrainlanna, kes tegutseb äris koos enda mehe Yuriyga. Tema äriidee jõudis TOP 16 sekka ning ta osaleb hetkel 6-kuulises mentorprogrammis, et saada veel rohkem tuge enda äri edendamisega.
  • Tervislikud kuivatatud puuviljamaiused ja soolased kuivatatud lihatooted. Anna Lytvyn ja Marina Pritshina on ukrainlannad, kes saabusid Eestisse samuti 2022. aasta kevadel.
  • Ukraina magusad ja soolased varenikud erinevate täidistega. Valentyna Ilchyk on Tallinnas elav ukrainlanna, kelle äriidee jõudis samuti TOP 16 sekka.
  • Vesivärvidega siidi peale tehtud kunstiteosed. Nadiia Karpenkova ja Ksenia Karpenkova on Tartus elavad ukrainlannadest ema ja tütar, kes saabusid Eestisse 2022 suvel.
  • Lisaks saab osta kaktuseseadeid, piparkooke, Togo T-särke ja aksessuaare, hulgaliselt süüria toitu ja aseri pirukaid. Üritusel on võimalus tutvuda lähemalt Eesti Pagulasabi tegemiste ja meeskonnaga.

Jõulubasaar on avatud kell 12–18. Basaaril toimub arveldamine sularahas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles