Päevatoimetaja:
Kristina Kostap
Saada vihje

Üllatav nipp: üle poti ääre keeva vee saab ühe väikese asjaga hetkega maha jahutada (1)

Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Shutterstock

Hajameelsel kodukokal võib potis podisev vesi üle ääre ajada, eriti kui keedad selle sees midagi tärkliserikast nagu pasta või kartul. 

Üle poti ääre keev vesi teeb pliidile korraliku segaduse. Sellises olukorras tuleb vesi kiiresti maha jahutada, mida saab teha, kui eemaldad poti tulelt. Kuid see on ju igav lahendus! Need, kes otsivad teatraalsemat viisi, kuidas üle ääre keema hakkavat vett maha rahustada, saavad kasutada jääkuubikut. 

@lifehack Mind blown 🧠🥶 #icecube #lifehack #lifehacks #science ♬ Epic Music - StudioKolomna

Jah, visates tükk jääd keevasse potti, alandab see silmapilkselt temperatuuri piisavalt, et üle ääre ei hakka midagi ajama. Muidugi tuleb pliidiraua kuumust maha keerata ja leida sobiv temperatuur toidu valmistamiseks, sest kui vesi ei taha potis püsida, on temperatuur liiga kõrge. 

Järgmine kord, kui leiad end ohjeldamas möirgavalt keevat vett, siis miks mitte jahutada see vahelduse mõttes maha jääkuubikuga. 

Tagasi üles