KUUPÄEV KIRJA Avatud talude päevale on oodatud nii vanad tuttavad kui uued hakkajad

Kodu.postimees.ee
Copy
Avatud talude päev, 2019. Marjavabriku talu.
Avatud talude päev, 2019. Marjavabriku talu. Foto: Elmo Riig/Postimees Grupp

Suve üks oodatumaid üritusi tuleb taas! Pane kuupäevad aegasti kirja, sest kümnes üle-eestiline avatud talude päev toimub 20.–21. juuli 2024.

Populaarsel kogupereüritusel ootavad külla sajad talud ja maaettevõtted üle Eesti. Tutvustatakse toidutootmist ja maaelu, aga pakutakse ka süüa ning põnevaid tegevusi kogu perele.

Oodatud suvesündmusel osales tänavu rekordiliselt 357 talu ning taludesse tehti rekordarv külastusi – üle 280 000.

«Üks asi on rääkida, et toidutootmine ja sellesse panustavad töökad eestimaalased on olulised, hoopis teine asi aga on näha oma silmaga seda töökust ja ka töö hulka, mis maal elades on argipäev. Loodame, et ka uuel aastal ootavad sajad talud ja maaettevõtted üle Eesti inimesi külla, et neile oma tegemisi ja toodangut näidata,» rääkis regionaalminister Madis Kallas.

Viimati oli üritusel nii vanu osalejaid kui ka palju uusi. «Kõik korrad ehk üheksa korda on osalenud 21 talu, kaheksa korda 38 talu, üle poole kordadest on osalenud 187 talu (ehk 22 protsenti). Esimest korda osales tänavu 76 talu. Ootame ka tuleval aastal osalema nii vanu tuttavaid kui ka uusi hakkajaid,» ütles Maaelu Teadmuskeskuse maaeluvõrgustiku teenistuse juhataja Reve Lambur.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles