HEA UUDIS IKEA hindu ei tõsta

Kristina Kostap
, kodu.postimees.ee tegevtoimetaja
Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Shutterstock

Alates 1. jaanuarist rakendub Eestis toodetele ja teenustele kõrgem käibemaks, ent IKEA otsustas Eestis oma klientidele hindu mitte tõsta ja säilitab sama madalad hinnad nagu enne käibemaksutõusu, selgitab IKEA Eesti turu juht Marko Põder.

Selle aasta alguses rakenduv käibemaksutõus toob Eestis kaasa toodete ja teenuste kõrgemad hinnad. IKEA jaoks on taskukohasus ettevõtte üks peamisi nurgakive ning enamus toodete puhul hoitakse hinnad käibemaksutõusu eelsel tasemel.

«Oleme IKEA-s võtnud eesmärgiks, et meie funktsionaalsed, hea disainiga, kestlikud ning kvaliteetsed kodusisustuslahendused oleksid ka taskukohased. Praegu on see olulisem kui kunagi varem, sest paljud inimesed seisavad silmitsi elamiskulude ja käibemaksu muudatusest tuleneva hinnatõusuga,» tõi IKEA Eesti turu juht Marko Põder välja.

«Ajendatuna visioonist luua paljudele parem igapäevaelu, võtame ettevõttena käibemaksu tõusu enda kanda ning IKEA Eesti hinnad maksutõusu tõttu ei tõuse,» lisas Põder. Tema sõnul on see võimalik tänu ettevõtte optimeeritud tegevusele ja efektiivsele töökorraldusele.

IKEA vaatab oma toodete hindu üle regulaarselt, et võimalikult paljud inimesed saaksid endale lubada tooteid, millega muuta oma kodust elu paremaks.

«Jälgime ja korrigeerime hindu pidevalt ning võtame arvesse suurenenud või vähenenud kulusid, mis peegeldavad üleüldist majanduslikku olukorda ja mõjutavad nii meid, teisi ettevõtteid kui ka ülejäänud ühiskonda. Samas püüame hindu hoida võimalikult taskukohasena. Tänavu jaanuaris jäävad hinnad tänu ettevõtte efektiivsusele ja optimeeritud tegevusele valdava osa toodete puhul samale tasemele, mis enne käibemaksutõusu. Ka Rootsi restorani hinnad jäävad stabiilseks,» ütles Põder.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles