KUUM TREND Neid detaile liimitakse isegi elutoa lakke!

Kodu.postimees.ee
Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Shutterstock

Eesti ehituseksperdi sõnul on meie elutubades kanda kinnitamas üks maakodudest linnakorteritesse kolinud trend.

Puumarketi Tartu osakonna juhataja Mari-Liis Mihkelsoni kinnitusel on puidu müük odava hinna tõttu viimase aastaga oluliselt tõusnud ning üks suuremaid trende on parketi, puitribide ja isegi saunalaudade kasutamine elutoa seintel ja lagedel.

Mari-Liis Mihkelsoni sõnul on tapeedi asemel puidu kasutamine kolinud maakodudest kõige moodsamatesse linnakorteritesse.

«Eriti populaarne on elu- ja magamistubades puidust ribide kasutamine. Tavaliselt kaetakse puitmaterjaliga üks sein või mingid elemendid, aga väga moodsates 60-70ndate stiilis modernistlikes disainkodudes tehakse ka terved seinad ja laed laudise ja väärispuiduga,» ütles Mihkelson.

«Peamine puidu kasutamise eesmärk on muuta kodu huvitavamaks ning soojemaks. Puitribid parandavad ka ruumi akustikat, vähendades kaja ning koos vildist aluspõhjaga summutavad teistest ruumidest tulevaid helisid. Ribisid on lihtne paigaldada, tihti need lihtsalt liimitakse seina,» ütles Mihkelson.

«Peale ribide pannakse seina ja ka lakke täiesti tavalist põrandaparketti kui ka termotöödeldud ja üldjuhul saunas kasutamiseks mõeldud puitmaterjali. Termotöötlus toob välja puidu ilusa mustri, aga peab arvestama, et sellisel materjalil on tugevam küpse puidu lõhn, mis ei pruugi kõigile sobida,» lisas Mihkelson.

Puumarketi osakonnajuhataja sõnul on sisekujunduses hästi populaarsed lisaks tumedaks peitsitud puidule hallid, rohekad ja sinakad toonid. «Tihti kombineeritakse ka musta ja heledamaid toone omavahel kontrastina,» ütles Mihkelson.

Kuna puidu hinnad on viimase aastaga oluliselt langenud, siis kasutatakse seda kodu remontimisel ja värskendamisel väga palju.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles