LOODUSLIK PÄRITOLU Kodumaine tootja kinnitab kanda ruumilõhnastajate turul (1)

Kristina Kostap
, kodu.postimees.ee tegevtoimetaja
Copy

Üleilmne tarbimistrend looduslike toodete suunas on andnud ökotootjatele võimaluse mitmekesistada oma tootevalikut. Nüüd on kodumaise ökoettevõtte kord!

Lõhnasektorisse laienemise idee tekkis Mulierese asutaja Merylin Rüütli sõnul turul laialdaselt kasutusel olevate sünteetiliste lõhnastajate tõttu.

«Näiteks mitmed suured rõivatootmisettevõtted pakuvad laia valikut kodulõhnastajaid, kuid probleem seisneb nende sünteetilises koostises. Lõhnastajad täidavad kodu küll meeldiva aroomiga, kuid sisaldavad mitmeid ohtlikke aineid,» rääkis Rüütli, kelle sõnul vajadust ökoloogiliste lõhnatoodete järele kinnitas ka klientide tagasiside.

Kodumaise ökoettevõtte fookuses on endiselt kodukoristamisega seotud tooted, kuid klientide tagasiside põhjal laiendatakse ka tulevikus jõudumööda sortimenti. Suurima osa ehk ligi 75 protsenti Mulierese toodetest moodustavad pesugeelid ja nõudepesutabletid. Ruumilõhnastajate ja -küünalde tootmismahuks prognoosib firma aga ligi 10 protsenti.

Mulierese ruumilõhnastajad on täielikult loodusliku koostisega, valmistatud kohalikust toorainest ja looduslikku päritolu eeterlikest õlidest. Toodete disainis on kasutatud tumedat klaasist purki ja kirsipuust korki ning pulgad on samuti puidust. Ruumilõhnastajatel on kolm lõhnavalikut: mari, tsitrus ja sidunhein ning lõhnad on välja töötatud koostöös lõhnaekspertidega.

Mullu lisas ettevõte tootevalikusse ka looduslikud rapsivahast ja eeterlike õlide baasil valmistatud küünlad.

Kodulõhnastajates ja lõhnaküünaldes kasutusel olevad eeterlikud õlid mõjutavad Merylin Rüütli sõnul meeleolu samamoodi nagu päikesevalgus.

«Kuna kodu on järjest enam koht, mis peab täitma mitut funktsiooni kontorist kuni magamistoani, siis on aroomid head abilised meeleolu juhtimiseks. Näiteks piparmünt ja tsitrus ergutavad, lavendel on jällegi rahustava toimega. Samas suurim mõjutegur saavutatakse siis, kui tegu on puhaste koostisosadega,» lisas ta.

Marjalõhnalisel ruumilõhnastajal on domineerivateks nootideks pirn, kiivi ja piparmünt, keskmisteks nootideks virsik ja mustikas ning põhinootideks seeder, vanilje ja vaarikas. Sidrunheina ruumilõhnastajal on lisaks sidrunheinale veel mitmeid lõhnanoote: piparmünt, sidrun, roosa pipar, koriander, mandariin, kurereha ja lavendel.

Lisaks olemasolevatele toodetele saavad ka kõik uued tooted turu usaldusväärsemad ökosertifikaadid EcoCert ja Vegan, mis tõendavad, et tooted on looduslikku päritolu, biolagunevad ja ökopakendites ning taimset päritolu.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles