Kellest saab Baltikumi parim baarmen? Algas kokteilimeistrite olümpia uus hooaeg

Kodu.postimees.ee
Copy
Kokteilimeister, anna end üles!
Kokteilimeister, anna end üles! Foto: Shutterstock

Alguse saab baarmenite olümpiaks peetava Diageo World Classi uus hooaeg, mis tipneb maikuus, seekord Tallinnas toimuva Baltikumi finaaliga. Baltikumi võitja sõidab kogu regiooni esindama ülemaailmsele lõppvõistlusele Shanghais.

«Ülemaailmne baarmenite võistlus World Class on kasvanud kõige olulisemaks kokteilimaailma sündmuseks, mis ainult ei selgita välja parimaid, vaid pakub kokteilimeistritele korraliku arenguhüppe,» sõnas Risto Säinas, Eesti World Classi eestvedaja, Baltikumi ühe suurima jookide maaletooja Prike Brand Ambassador.

Tänavune Eesti võistlushooaeg kestab jaanuarist maini. Säinase sõnul on käesoleval aastal mõneti muutunud hooaja ülesehitus. «Varasemate, ettekannetele põhinevate meistriklasside asemel keskendume seekord hooaja vältel erinevatele kogukonna üritustele. Eesmärk on pakkuda kokteiliringkonnale enam võimalust sotsialiseerumiseks ja seniste kogemuste jagamiseks, uute teadmiste omandamiseks ja läbi praktika õpitud teadmiste kinnistamiseks.»

Hooaja jooksul toimuvate vahevõistlustega selgitatakse välja viis Eesti parimat, kes hakkavad seekord Tallinnas toimuval 14.-15. mai lõppvõistlusel rinda pistma parimatega Lätist ja Leedust. Baltikumi parim sõidab septembris tervet regiooni esindama finaalvõistlusele Hiinas, Shanghais.

Säinase sõnul tagab võistlustules baarmenitele edu nii varasemad kogemused kui oskus võistluspinges toime tulla. «Kokteili maitse ja aroom on vaid väike osa sellest, mis võistlusel edu toob. Oluline on kogu tervik, sealhulgas oskus tehtut esitleda. Võistlusel hakkab mängima iga tarkus, mis osalejatel taskust võtta,» rääkis Säinas.

Eesti joogisegamiskunst on maailmatasemel, seda kinnitab möödunud hooaja Baltikumi parima Erik Tammelehe võit ühes viies, tookord Sao Paulos toimunud finaali osavõitluses.

Maailmakuulsa Singletoni ühelinnaseviski voorus tuli valmistada kokteil teemal «The Singleton Disco». Nimelt segas Erik oma koketili B2-vitamiini, millel on omadus UV-kiirguse käes helendama hakata.

Võistlusest on oodatud osa võtma kõik Eesti baarmenid, kellel on huvi arendada nii enda teadmisi ja oskusi kui laiemalt Eesti kokteilikultuuri. Võistlusele saab registreeruda kuni 15. jaanuarini SIIN.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles