Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

KAS KA SINA? Enamik inimesi hoiab apelsine vales kohas

Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Shutterstock

Apelsinide hooaeg kestab novembrist kevadeni. Apelsinipuu mahlakas ja aromaatne vili võib aga vale hoiukoha tõttu kiirelt rikneda.

Paljud inimesed hoiavad apelsine laual puuviljakausis, kuid tegelikult on apelsine kõige parem hoida külmkapis. Apelsinide optimaalne säilitustemperatuur on neli kuni kuus kraadi, see on külmkapi temperatuur. Toatemperatuuril hoitud apelsinid kuivavad ja küpsevad kiiremini.

Apelsinid on ka äärmiselt etüleenitundlikud, mis tähendab, et neid ei tohiks panna ühte korvi näiteks banaanide, õunte, pirnide või tomatitega, vahendab Iltalehti.

Märksõnad

Tagasi üles