EKSPERT KINNITAB Üüriinvestorid on enim hädas just seda sorti korteritega

Kodu.postimees.ee
Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Shutterstock

Tallinna uusarendustes on üürihinnad aastaga langenud ligikaudu kümnendiku võrra ja nii on rahaturu seisu arvestades üüriinvestoritel täna mõistlikku tootlust teenida keeruline, et mitte öelda võimatu, leiab 1Partner Kinnisvara juht Martin Vahter.

«Sarnaselt kinnisvara ostu-müügi turuga on ka kallimate korterite üüriturg olnud surve all. Võin tuua ridamisi näiteid 800-900 eurose kuuüüriga korteritest, mille eest veel aasta eest küsiti sadakond eurot rohkem,» kirjeldas Martin Vahter, kelle sõnul ei ole Tallinna üürituru kohta olemas küll mingit ühtset registrit, kuid üldised trendid joonistuvad siiski välja.

«Oma rolli on viimastel kuudel mänginud külm talv ja sellega kaasnevad kõrged kommunaalkulud. Kui neli-viis aastat tagasi ei pööranud üürnik kommunaalkuludele erilist tähelepanu, siis täna on kõik õppinud ka neisse numbritesse süvenema,» lisas Vahter.

1Partneri juhi sõnul on üüriinvestorid kallimates uusarendustes võtnud raha teenimise asemel sisse kahjude minimeerimise positsiooni.

«Hiljuti jäi silma kuulutus, kus pakuti Kalaranna kvartalis ruumikat kahetoalist korterit koos sooja garaaži ja panipaigaga vaid 800 euro eest kuus, kuigi äriplaan eeldaks tuhandet või rohkematki eurot kuus. Standardoludes on sellise korteri laenumakse ilmselgelt kõrgem,» lisas Martin Vahter.

Samas on Vahteri sõnul nõudlus jätkuvalt suhteliselt suur turu soodsamas otsas. «Sellised 400-500 eurose üüriga heas korras vanemad korterid lähevad endiselt suhteliselt ruttu pärast kuulutuse avaldamist kaubaks,» kinnitas Vahter.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles