KINNISVARAHALDUR Koonerdavad ühistud saadavad inimesed haiglasse!

Kristina Kostap
, Postimees Kodu vastutav toimetaja
Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Shutterstock

Vajadus erakorralise meditsiini järele suureneb libeduse tulekuga alati. Avalikult aga ei räägita sellest, et paljud korteriühistud aitavad sellele omakorda tublisti kaasa.

«Seadusega on nõutud, et kõnniteede hooldus on sellega piirneva kinnistu omaniku ehk tavaliselt korteriomanike ehk korteriühistu kohustus. Vahel tuleb libedus ootamatult, kuid paljud murtud luud võiksid terveks jääda, kui ühistud ei koonerdaks ning seadust täidaksid,» sõnas Pindi Kinnisvarahalduse tegevjuht Ronald Tõnisson.

«Tihti ei vaevuta värske lume all jääd märkama, libedusetõrje jäetakse lihtsalt raha kokkuhoiu nimel või hooletusest tegemata, korrashoiulepingust on kulude kokkuhoidmise nimel libedusetõrje välja jäetud,» loetles Tõnisson põhjuseid. Sama kehtib tema sõnul ka purikatõrje ning parklate lumest puhtana hoidmise kohta, et operatiivsõidukid, näiteks kiirabiautod, sinna kinni ei jääks.

«Õnnetuse korral vastutavad solidaarselt kõik ühistu liikmed, nii et kutsun üles kõiki korteriomanikke esitama ühistu juhtidele küsimuse, mida on tehtud selleks, et kinnistu ja selle ümbrus oleks inimestele turvaline,» lausus Tõnisson.

Kui ühistul graniidikillustiku jaoks tõesti raha ei ole, siis hea uudis on, et mitu Tallinna linnaosa jagavad tasuta graniiti ka jaanuaris.

«Kui koonerdamine lõpeb luumurdude või peapõrutusega, siis tagajärgedega tegelemine on ühistule väga ressursimahukas, seda nii rahalises kui ajakulu mõistes, sest tekkinud kahju tuleb hüvitada. Lisaks jääb raskemate õnnetuste korral vaevama must südametunnistus, kuna iga viga saanud inimene on ju kellegi isa või ema, poeg või tütar, abikaasa,» rõhutas Tõnisson.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles