Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

ÄRA RAISKA Levinud keetmisnipp rikub pasta ja selle maitse

Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Shutterstock

Pasta keetmine ei ole mingi raketiteadus, kuid ometi suudavad paljud ka selle ülesande juures eksida.

Profikokad paluvad inimestel lõpetada toiduõli lisamise pasta keeduvette. Laialt levinud arvamus, justkui aitaks toiduõli ennetada pasta kokkukleepumist, ei vasta asjatundjate sõnul tõele. Milleks raisata kvaliteetset ja kallist õli nipile, mis tegelikkuses ei töötagi?

Lisaks muudab õli pasta pealispinna kastme jaoks libedaks, takistades kastmel pasta külge kinnitumast ning rikkudes sedasi ka selle hõrgu maitse. Pasta keeduvett võiks lihtsalt aeg-ajalt segada, sedapidi võid olla kindel, et pasta ei kleepu kokku, vahendab Iltalehti.

Märksõnad

Tagasi üles