HUUM kerised - hea saun soojaks nutikalt

HUUM OÜ
Copy
Foto: HUUM OÜ

Saun on kodu kuum süda ning koht, kus argipäeva muredest eemalduda, aega maha võtta ja end vaimselt ning füüsiliselt laadida. Mõnusa ja nauditava saunakogemuse kindlustab läbimõeldult planeeritud saun.

Eesti ettevõtte HUUM on võitnud nii klientide kui ekspertide tunnustuse, kui kvaliteetsete keriste ja juhtsüsteemi pakkuja. HUUMi tooteid on pärjatud mitmete disainiauhindadega. HUUMi elektrikeris näeb välja sümpaatselt põhjamaine. Esile tuleb kivide loomulik ilu. Maailma ühe mainekama disainiauhinnaga Red Dot pärjatud DROP elektrikeris on HUUMi üks tuntuimaid ja ikoonilisemaid tooteid. Unikaalne disain, kaarjad vormid ja kompaktne suurus teevad sellest paljude leiliruumide lemmiku.

Foto: HUUM OÜ

Elektrikerise juurde pakub HUUM kaasaegset Eestis välja arendatud UKU juhtsüsteemi. Selle abil saab sauna mugavalt kütta ja seadistada nii saunaruumi seinal asuvast juhtpuldist kui ka HUUMi mobiilirakendusest.

UKU WiFi juhtsüsteem võimaldab kütet juhtida ka eemal viibides, olgu siis kodus, kontoris või koduteekonnal. Süsteem on mitmekülgne ja lihtsalt kasutatav ning tagab täpselt sellise saunakogemuse nagu soovite. Juhtsüsteemi kaudu on lisaks kütteajale ja temperatuurile tellitavad näiteks selliseid funktsioonid nagu lapselukk, saunaruumi valgustus ja mitmeid ohutuse tagamise funktsioonid – sauna ülekuumenemise kaitseks või märguandena, et vesi on aurutist otsas. Ukseandur aitab säästa elektrit. Kui leiliruumi uks jääb lahti, lülitub kuumust huugav keris välja.

Foto: HUUM OÜ

HUUM toodab ka puuküttega keriseid, mille täiustatud koldeehitus aitab muuta puidu põletamise efektiivseks ja keskkonnasäästlikuks - kerised on valmistatud kvaliteetsest materjalist, mis tagab nende pika eluea ja vastupidavuse. HUUMi kireks pole mitte ainult tipptasemel kerised ja saunatarvikud, vaid saunaehitus tervikuna. HUUMi kodulehel ära toodud saunakalkulaator on abivahend, mis aitab leida sobiva kerise võimsuse ja mudeli. Siin mängivad rolli leiliruumis kasutatavad materjalid, ruumi parameetrid, soojustus ja ventilatsioonisüsteem.

Foto: HUUM OÜ

Kas teadsite, et sauna ventilatsioonile tasub mõelda juba saunaehituse alguses, sest õhuvahetuse lahendamisel tuleb arvestada nii kerise tüübi kui kogu hoone ventilatsiooniga. Sauna ventilatsioon aitab tagada hapnikurikka õhu ja hea õhuringluse. Puudulik ventilatsioon võib põhjustada õhupuudust ning halba enesetunnet. Valesti ventileeritud ruumis õhk kihistub ning temperatuur lava alumistel astmetel on ebameeldivalt jahe. Lisaks on sauna õhuvahetuse kavandamisel vaja teada, kas ruumi köetakse elektri või puukerisega, kas keris on külgedelt suletud või avatud või kas puukerist köetakse leiliruumist või kõrvalruumist.

Foto: HUUM OÜ

Kõigest sellest leiab asjalikku infot HUUMi blogis, kus leiab ühtlasi põnevaid sissevaateid ka meie rikkalikku saunakultuuri.

Soome teadlased on kindlaks teinud, et regulaarne saunakülastus on seotud südame-veresoonkonna haiguste madalama esinemissagedusega. Saunaskäimine alandab stressi, korrigeerib vererõhku, suurendab valgete vereliblede arvu ja mõjub kehale nagu tervisesport. Samuti aitab see kehast toksiine väljutada ning parandab naha seisundit. Sauna rajamisse tasub investeerida, sest see on kasulik tervisele ja võib viia pikema elueani.

Copy
Tagasi üles