GARANTII Eestis tegutsev suur poekett lõpetas toodetes puurikanade munade kasutamise (10)

Kristina Kostap
, Postimees Kodu vastutav toimetaja
Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Shutterstock

Alates detsembrist 2023 kasutab Maxima oma kaubamärgi «Meistrite kvaliteet» kulinaaria- ja kondiitritoodetes vaid õrrekanade mune. Maxima poodides on puurikanade munad veel müügil, kuid jaekett plaanib nende müügi lõpetada 2025. aastal.

«Maxima peab oluliseks nii toodete kvaliteeti, hinda kui ka kaupade tootmismeetodeid, mida Maxima kauplustes müüakse,» sõnas Maxima Eesti tegevjuht Kristina Mustonen.

«Oleme märganud tarbijate üha kasvavat muret loomade heaolu puudutavatel teemadel. Sellest lähtuvalt oleme teinud otsuse, et lõpetame puurikanadelt pärit munade kasutamise meie «Meistrite kvaliteet» kaubamärgi toodetes. Aastaks 2025 lõpetame puurikanade müügi ka meie poodides,» lisas ta.

«Meistrite kvaliteet» on Maxima kaubamärk, mille sortimenti kuulub sadu tooteid, kuid mune sisaldavad neist umbes 84. Tooted valmistatakse kaheteistkümnes Maxima köögis ning need edastatakse kõikidesse Maxima kauplustesse üle Eesti. Valikusse kuuluvad salatid, valmistoit, poké-kausid, paneeritud liha- ja kalatooted, suupisted, tordid, koogid, küpsised jpm. 2023. aastal kulus nende toodete tegemiseks umbes 2,4 miljonit muna, mis teeb ligikaudu 121 tonni.

Aastaks 2025 plaanib Maxima lõpetada puurikanade munade müügi ka poodides. «Ettevalmistused selleks käivad ning 2024. aasta jooksul suurendame samm-sammult õrrekanade munade müüki,» ütles Mustonen.

Sellega Maxima pingutused ei piirne. «Soovime suurendada ka mahemunade ja vabapidamisel olevate kanade munade pakkumist. Meie soov on müüa neid võimalikult soodsa hinnaga ning me teeme kõik selleks, et saavutada tarnijatega klientide jaoks parimad hinnakokkulepped,» lisas Mustonen.

«Kuna Maxima oli Eestis üks esimesi jaekette, kes teatas puuris peetavate kanade munadest üleminekuajaga loobumisest, siis tervitab loomakaitseorganisatsioon Nähtamatud Loomad Maxima sammu soojalt. Sellised otsused näitavad, et loomade heaolu on ühiskonnas üha olulisem küsimus» kommenteeris Nähtamatute Loomade tegevjuht Kristina Mering.

Kommentaarid (10)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles