Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

Kas marineeritud kurgid võivad halvaks minna?

Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Shutterstock

Marineeritud kurgid on eestlaste toidulaua lahutamatu osa. Usinamad teevad neid ise purki, laisemad ostavad poest. Kuid kas hapukurgid võivad purgis olles halvaks minna?

Hapukurgi valmistamiseks kasutatakse säilitusainena kõige sagedamini äädikat, vähem levinud on sidrunhape. Piisavas koguses ei anna see kurkidele mitte ainult suurepärast maitset, vaid takistab bakterite ja teiste mikroorganismide vohamist.

Poest ostetud ja tehases valmistatud marineeritud kurgid naljalt enne avamist halvaks ei lähe, kuid kodus kokku keeratud hõrgutis võib enne söömist halvaks minna küll. Kui kurgid on purgis oluliselt värvi muutnud, näiteks muutunud pruunikaks, ja marinaad on hägune, on kurgid halvaks läinud ja süüa neid ei kõlba. Järeldus on lihtne – midagi läks konserveerimisel valesti.

Tagasi üles